Un home va espantar a pedrades un helicòpter del SUMMA 112 que transportava un ferit després d'un tiroteig a Ciempozuelos, a Madrid. L'helicòpter estava realitzant les maniobres d'aterratge per portar urgentment un home ferit de bala i en estat crític quan l'agressor va començar a llançar-li pedres sense motiu aparent.

L'helicòpter es trobava a prop de l'home

En les imatges gravades i publicades pel compte de Twitter Social Drive, es pot veure com l'home en qüestió estava a l'aparcament de la plaça de toros de la localitat madrilenya. L'aeronau es trobava a escassos metres del terra quan l'home el comença a apedregar. En aquell moment, l'helicòpter va haver d'avortar l'aterratge i allunyar-se diversos metres de la zona, on va esperar els agents de seguretat.

L'agressor va fugir després de ser retingut

Mentrestant, l'home va continuar fent gestos amenaçadors a l'helicòpter, al mateix temps que gravava l'escena amb el seu telèfon mòbil. Minuts després, va arribar el personal de seguretat, que el va aturar i li van instar a posar-se al cotxe, on va romandre uns instants abans de fugir. Finalment, l'aeronau va aconseguir aterrar, amb un retard de tres minuts. El pacient, que estava en estat crític, va poder ser traslladat a l'Hospital 12 d'octubre de Madrid.

Un home tira pedres a un helicòpter del SUMMA 112 I Imatges: Twitter Social Drive

Dos ferits de bala per un tiroteig

L'home que traslladava l'helicòpter té 40 anys i és víctima d'un tiroteig. Li van abastar un total de quatre bales. Concretament, té dues ferides al tòrax i unes altres dues al coll, per la qual cosa el seu trasllat a l'hospital era urgent. A més d'aquesta víctima, els perpetradors del tiroteig van deixar un altre ferit de gravetat, que presenta una ferida al braç esquerre. Aquest segon ferit va ser portat a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

Segons recullen les primeres dades, els autors del tiroteig van fugir del lloc dels fets amb moto i encara estan sense identificar. La Guàrdia Civil, juntament amb la Policia Municipal de Ciempozuelos, continua treballant per aclarir els fets i localitzar els responsables. De moment, no ha transcendit cap informació. Pel que respecta a l'home que ha apedregat l'helicòpter, es desconeix el motiu que el va impulsar a fer-ho.