Arriba una nova estafa a Catalunya i a la qual els teus avis hauran d'estar molt atents. Els Mossos d'Esquadra alerten que els estafadors busquen persones vulnerables fàcil d'enganyar. Es tracta d'un mètode en què els delinqüents provoquen o fingeixen un accident amb el cotxe, com per exemple trencar un mirall retrovisor amb una petita col·lisió, i fan creure a la víctima que n'és la culpable. De fet, els Mossos han detingut un home per robar 3.600 euros a dos ancians a Roses (Alt Empordà) i Besalú (Garrotxa) utilitzant aquesta metodologia.

Els estafadors fan veure que truquen a l'asseguradora

Segons informen els agents de la policia catalana, el passat 24 de juny, un home d'edat avançada va denunciar davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Roses que havia estat víctima d'una estafa. En concret, va explicar que circulava per la localitat quan un altre vehicle li va fer senyals des de darrere perquè s'aturés. Un cop estacionats, el conductor, que anava acompanyat de dues persones més, li va dir que li havia trencat el retrovisor i li va ensenyar una falsa ratllada al seu vehicle que s'hauria produït durant el suposat accident.

L'estafador va aprofitar aquest moment per enganyar la víctima afirmant que tots dos tenien la mateixa companyia d'asseguradores. Per fer-ho més creïble, el delinqüent va fer veure que trucava per telèfon per gestionar amb l'asseguradora l'accident, però en realitat era un altre estafador. D'aquesta manera van convèncer la víctima, que va extreure 1.000 euros d'un caixer automàtic per avançar els diners de l'asseguradora per agilitzar els tràmits.

Després de l'accident, la víctima va trucar a la seva asseguradora per poder parlar més tranquil·lament i explicar-li el succeït. Tanmateix, aquesta no tenia cap coneixement de la gestió. L'home gran va veure després que la ratllada que tenia al seu cotxe es podia netejar amb un drap. Va ser aleshores quan va saber que havia estat víctima d'una estafa i ho va denunciar a la policia.

Una altra denúncia per estafa del fals accident de cotxe

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Olot van ser alertats d'un altre cas d'estafa el passat 13 de juny. Un home gran va denunciar que l'havien estafat 2.600 euros amb el mateix modus operandi. Les investigacions van poder determinar l'autoria dels dos fets i els Mossos van arrestar el suposat estafador el 19 de juliol.

El sospitós és un home de 42 anys i a qui li atribueixen dos delictes d'estafa. El detingut, que té antecedents per delictes semblants, va passar el 20 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i va sortir en llibertat provisional a l'espera de judici.

La policia adverteix sobre no fer pagaments en efectiu

Els Mossos recomanen estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. Per evitar problemes, també exposen que cal iniciar els tràmits habituals després d'un accident de trànsit a través de la companyia asseguradora. En cas que l'altra persona insisteixi a cobrar diners per avançat, demanen que s'avisi al telèfon d'emergències 112 per activar la policia.