Enxampen un dels fugitius més buscats d'Holanda en una casa de València amb un terrorista i amb 11 kg de cocaïna rosa, una droga molt perillosa.

Fugitiu holandès molt perillós a València

El ciutadà holandès E.G.L, de 21 anys, reclamat per les autoritats del seu país per un homicidi que va tenir lloc a Amsterdam el 2019, ha estat detingut a València, en un domicili que ocupava al costat d'un altre detingut, d'origen turc i, pel que sembla, vinculat al grup terrorista d'extrema dreta Grey Wolfs, en una operació en la qual s'han confiscat més de 300 quilos de cocaïna rosa, que és el nom amb el qual es coneix popularment una substància estupefaent composta per dues drogues: LSD i MDMA.

Assassina a trets un jove de 26 anys en un pàrquing d'Amsterdam

El fugat de les autoritats holandeses detingut està acusat d'haver assassinat a trets un jove de 26 anys en un cèntric pàrquing d'Amsterdam, després d'una discussió a altes hores de la matinada. 

"Aquests fets van quedar registrats en les càmeres de seguretat del pàrquing i van produir una gran alarma social i seguiment mediàtic, tant per la forma en què es va dur a terme el crim, com per la curta edat de la víctima", assenyala la Guàrdia Civil en una nota, que recorda també que "E.G.L es va mantenir en parador desconegut, però va reaparèixer en la vida social holandesa en un videoclip d'un conegut raper holandès". 

Guardia Civil / Europa Press

Detenen un dels fugitius més buscats d'Holanda en un domicili de Valencia: estava en cerca i captura per un assassinat a un jove de 26 anys / Europa Press

Estava en un domicili amb un terrorista de Grey Wolves

També ha estat detinguda una altra persona vinculada a l'organització turca d'extrema dreta Grey Wolves”, implicada en diversos assassinats i especialment coneguda per l'intent d'assassinat del Papa Joan Pau II en 1981. Grey Wolves”, coneguda pels seus vincles amb organitzacions criminals de diversos països europeus, està ideològicament vinculada amb la idea supremacista del retorn a Europa de l'Imperi Otomà. 

Presó sense fiança pel terrorista i per l'assassí

La recerca ha estat desenvolupada per l'Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que va partir d'una pista que situava al fugitiu a Barcelona, possibilitat que va acabar sent descartada pels agents. D'altra banda, diverses peces d'informació que la policia holandesa va anar lliurant a la Guàrdia Civil, van portar als investigadors a buscar pistes sobre el parador de E. G. L. a Marbella, i fins i tot a Portugal. Les indagacions van conduir a València, on, finalment, han aconseguit detenir-lo.

Les detencions van ser realitzades per la Unitat Especial d'Intervenció de la Guàrdia Civil, donada la perillositat dels arrestats i el Jutjat d'Instrucció Número 1 de València ha decretat presó sense fiança pels dos detinguts.