Un home belga de 55 anys ha estat detingut per la Policia Nacional a Màlaga. Es tracta d'un fugitiu de la justícia de Bèlgica que va intentar escanyar una veterinària.

Enxampat un fugitiu belga a Màlaga

El fugitiu va ser condemnat el 2016 a quinze anys de presó per un delicte d'homicidi, segons ha informat la Policia. El fet que el va portar a presó va ser l'intent d'assassinat a una veterinària.

Segons la informació aportada per les autoritats belgues, va ser ell mateix qui va concertar la cita per posar-li l'eutanàsia al seu gos, i quan la doctora es va girar per atendre l'animal, el detingut la va intentar escanyar amb un cinturó. Afortunadament, la víctima va poder fugir del seu agressor i demanar ajuda.

Perro veterinario / Pixabay

L'home va intentar escanyar la veterinària quan va portar el seu gos per posar-li l'eutanàsia / Arxiu Pixabay

De la sentència per aquesta temptativa d'homicidi, a què se sumen els càrrecs d'agressió amb lesions greus i robatori amb violència i que en total el condemnaven a quinze anys de presó, li queden per complir vuit anys i nou mesos.

Va intentar escanyar una veterinària

L'ordre europea de detenció i entrega va ser activada per la justícia belga el desembre de 2020.

Finalment, divendres passat, l'arrestat va ser localitzat en un alberg de Màlaga per agents del Grup d'Estupefaents i Relacions Internacionals que, en comprovar que estava indocumentat, el van traslladar a dependències policials per a la seva completa identificació.

Llavors es va contrastar la informació de l'ordre europea amb la informació del fugitiu i es va procedir a la seva detenció. Els fets ja s'han posat en coneixement del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional.

Detingut a Barcelona un criminal francès fugit

Fa poc més d'una setmana, Barcelona es convertia també en escenari d'una detenció amb implicació internacional.

Un fugitiu de la justícia de Marsella, França, on el buscaven com a responsable de diversos delictes, com ara tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i també per múltiples assassinats, va ser localitzat a un hotel de Barcelona.

La Policia Nacional el va detenir al cèntric hotel de luxe, a tocar de Plaça Catalunya, on les càmeres de seguretat ho van enregistrar tot. Després, va ser entregat a l'Audiència Nacional a través del jutjat de guàrdia de Barcelona, que va tramitar la seva extradició a França.

Detenidos Barcelona

Detingut a Barcelona un fugitiu francès implicat en diversos delictes de tràfic de drogues i organització criminal / CNP

Medhi, com es deia el detingut, va ser condemnat a vuit anys de presó, tot i que encara està sent investigat per la seva possible participació en diversos assassinats. En cas de demostrar-se els fets investigats, podria acabar a la presó de per vida.