La Guàrdia Civil d'Alacant ha investigat a la província de Toledo un jove acusat d'estafar 44.000 euros a una dona que li va demanar el telèfon mòbil per fer una trucada i va aprofitar per aconseguir les seves claus d'accés al compte bancari.

Les investigacions van començar a finals de l'any passat, quan una dona de 44 anys va denunciar davant de la Guàrdia Civil de Finestrat (Alacant) que havia quedat amb un jove que havia conegut a Internet quan provava de buscar assessorament legal per a un assumpte personal.

El jove la va citar en un centre comercial de la localitat d'Alacant i durant la trobada li va demanar el seu telèfon mòbil amb l'excusa que necessitava fer una trucada, a la qual cosa va accedir sense sospitar; tanmateix, poc després li van sostreure 44.000 euros del compte bancari.

La feina dels agents especialitzats

La caserna de Finestrat va donar trasllat de les diligències a la Unitat especialitzada en la lluita contra la ciberdelinqüència de la Guàrdia Civil d'Alacant, que va iniciar una operació per aclarir els fets, segons han informat aquest dissabte fonts de la Guàrdia Civil.

Segons van esbrinar, l'home va aprofitar suposadament l'accés al mòbil de la dona per apoderar-se de les claus del compte bancari i posteriorment, en tres moviments diferents, va transferir 44.000 euros al seu compte.

Hackers

Hacker / Pixabay

Els agents van localitzar el sospitós a la localitat d'Ugena, a Toledo, i van sol·licitar la col·laboració de l'equip d'Illescas en la seva investigació com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i un altre de falsejament d'identitat.

Es tracta d'un jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola i nascut a Rússia, que ja ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de la Vila Joisa (Alacant). El jutjat ha decretat el bloqueig del compte a la que el presumpte autor va transferir els 44.000 euros, el que ha permès que els diners sostrets hagin estat recuperats.

Les estafes virtuals poden ser molt perilloses

Amb els avenços tecnològics han arribat noves maneres de fer les coses, molt més ràpides i àgils. Un exemple d'això són les operacions bancàries, que es poden fer en molt pocs segons i des de qualsevol lloc, anar a l'oficina ja forma part del passat per a moltes persones.

Malgrat això, aquest tipus de noves tecnologies poden ser molt perilloses si no coneixem les possibilitats que tenen i el que es pot fer amb una cosa tan senzilla com una contrasenya de quatre números o fins i tot amb una cosa tan simple com els nostres cognoms o la nostra adreça.

De fet, molts estafadors d'internet no busquen els nostres diners directament. Ara alguns volen les nostres dades personals, el nostre banc, adreça, DNI, nom complet, informació familiar... Tot els serveix per vendre'l a d'altres o fins i tot per suplantar la nostra identitat mentre cometin altres delictes. És per això que cal anar amb compte i no enviar dades a d'altres sense un motiu justificat.