Els cossos d'un home i una dona, que eren germans, han aparegut en estranyes circumstàncies flotant a les aigües del Canal de Lodosa, a La Rioja. La Guàrdia Civil han rebut l'avís cap a dos quarts de vuit de la tarda, i han procedit a contactar amb els serveis d'emergències i els serveis especialitzats per tal de tallar el cabal del canal i recuperar els cossos sense vida dels dos ancians. Es desconeixen les causes de la mort i com han pogut acabar a l'aigua. 

Un veí que passejava per la zona ha observat el que semblaven dos cossos flotant al canal, els serveis d'emergències i els agents de la Guàrdia Civil han confirmat les sospites de l'individu. Les dues persones eren un home de vuitanta-sis anys i una dona de noranta-tres i, segons les informacions que ha avançat la Guàrdia Civil, els dos eren veïns del municipi de Calahorra. No obstant això, per ara no ha transcendit la identitat dels dos ancians ni possibles hipòtesis que explicarien la causa de la mort. 

Un veí ha alertat la Guàrdia Civil

Un veí del municipi d'Aldeanueva de Ebro (La Rioja) ha alertat avui a la tarda de la presència de dos cossos flotant a les aigües del Canal de Lodosa. Ràpidament, la Guàrdia Civil s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, juntament amb el servei SOS Rioja, els serveis de salut i els bombers, així com els serveis funeraris. Els cossos es trobaven flotant a l'altura del quilòmetre quaranta-cinc de la carretera LR-115, corresponent amb el terme municipal d'Aldeanueva de Ebro. Un cop acomplertes les tasques d'extracció, els serveis funeraris han confirmat la mort dels dos germans. Els cossos han estat traslladats a l'Institut de Medicina Legal de La Rioja perquè els practiquin l'autòpsia i determinar, així, la causa i les circumstàncies de les morts. 

La principal hipòtesi: el cabal del canal els hauria arrossegat

Tot i que ara per ara la Guàrdia Civil no ha fet pública cap hipòtesi sobre les causes o les circumstàncies de la mort, diversos mitjans locals senyalen que la parella de germans ancians podria no haver mort al municipi d'Aldeanueva de Ebro, on se'ls ha trobat, sinó quilòmetres més amunt. Tal com s'ha sabut, els dos germans eren veïns de Calahorra, un municipi que està situat a escassos setze quilòmetres (a quinze quilòmetres i vuit-cents metres, per ser exactes) del lloc on finalment han aparegut els cadàvers. Segons han apuntat alguns mitjans, els dos germans podrien haver mort en el seu poble natal, i el cabal del canal hauria arrossegat els cossos fins el següent poble. No obstant això, mitjans locals, com ara La Rioja, han consultat a veïns i autoritats del poble sobre el succés, però no han aconseguit treure res en clar: ningú tenia constància que hi hagués hagut cap incident. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esclarir com han mort aquests dos germans ancians, i com han acabat els seus cossos al riu. Per ara, no descarten que pugui tractar-se d'una mort natural, però tampoc descarten que hagi estat intencionada