En quatre dies, els Mossos d'Esquadra van detenir 22 persones relacionades presumptament amb diversos robatoris violents que van tenir lloc durant el cap de setmana a Barcelona, en el marc de l'anomenat Pla Tremall.

Macrooperació policial a Barcelona

Un augment de l'activitat delinqüencial va portar els Mossos d'Esquadra a patrullar de forma intensiva al centre de la ciutat el passat divendres, on van ser enxampats més de 20 lladres multireincidents. Els detinguts van actuar majoritàriament en parella, però també es van detectar casos en què tres lladres van abordar la víctima per sostreure-li les seves pertinences.

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen 22 lladres violents i multireincidents, dels quals sis van ingressar a la presó / Mossos d'Esquadra

El divendres 21 de maig es van fer set detencions. En un dels casos dos homes duien una motxilla amb roba per canviar-se i mantenien una actitud molt nerviosa. Portaven la documentació de la víctima d'un robatori que havia tingut lloc poc abans.

Poques hores després, a Ciutat Vella, un home va arrencar una cadena d'or del coll d'una persona. Gràcies a la col·laboració de vigilants de seguretat privada d'un establiment comercial, que segons la policia tenien retingut l'autor dels fets, els agents el van detenir. Acumulava una vintena de detencions i va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Així han caigut 22 lladres violents

El vespre del mateix dia, dos lladres van quedar detinguts després de robar una cartera a un home al metro.

A la nit, dos homes van ser sorpresos per agents del Grup de delinqüència Urbana al centre de la ciutat quan robaven un rellotge de luxe. Els dos detinguts van actuar junts, un va agafar per darrere la víctima i l'altre li va arrencar el rellotge, segons la versió policial. El jutge també va ordenar el seu ingrés a presó.

Mossos / Archivo

Treballaven en parelles per sostreure rellotges de luxe amb violència, carteres i pertinences en general al centre de Barcelona / Arxiu

L'endemà, dissabte 22 de maig, agents dels Mossos van enxampar altres dotze lladres multireincidents, dels quals tres van ingressar a presó.

Entre els fets més destacats hi ha dos detinguts pel robatori d'un telèfon mòbil que acumulen quaranta-set detencions prèvies. Les mateixes víctimes els havien retingut fins que van arribar els agents.

Sis detinguts a la presó

I a mitjanit hi va haver tres detencions més, tres homes que, segons els Mossos, acabaven de sostreure un rellotge de luxe valorat en 30.000 euros. En el moment de la detenció els agents els van requisar tres rellotges més.

El diumenge i el dilluns passat, els agents van detenir tres lladres més que haurien actuat de manera individual i haurien sostret dues cadenes d'or i un telèfon mòbil.

Per tant, en només quatre dies s'han detingut 22 persones al centre de Barcelona, de les quals sis han ingressat a la presó en el marc del Pla Tremall. Els Mossos d'Esquadra els vinculen amb catorze robatoris violents.