Brutal agressió homòfoba a un home gai a Alacant: 13 homes han estat detinguts, nou d'ells menors d'edat, per apallissar i amenaçar de mort un home gai al mig del carrer.

Agressió homòfoba a un gai a Alacant

Agents de la Policia Nacional han detingut tretze persones, nou menors i quatre majors d'edat, per una presumpta brutal agressió homòfoba a un jove al qual van trencar el nas, el pòmul i el fèmur, segons ha informat Prefectura en un comunicat.

Els arrestats estan acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació a un home de 43 anys que es trobava en una zona de pins del Parc Tossal d'Alacant amb altres dos amics.

"Marietes, fills de puta, anar-vos-en d'aquí, us matarem"

Els tres homes van ser acorralats per almenys 15 persones que els van increpar i van insultar amb paraules com: "Marietes, fills de puta, anar-vos-en d'aquí, us matarem". Dos dels increpats van poder fugir i escapar del lloc, però el tercer no el va aconseguir. Els agressors el van tirar a terra i van agredir brutalment amb puntades de peu i cops de puny a la cara i a la resta del cos, arribant fins a cops de bastó.

Operat d'urgència a causa de la pallissa

Li van produir una fractura  al nas, al pòmul i al fèmur, i va haver de ser operat d'urgència fins a dues ocasions, estant en l'actualitat pendent d'una tercera intervenció quirúrgica. A més, quan es trobava en el terra, els atacants van intentar sostreure-li el mòbil i els seus objectes personals, però no ho van aconseguir a causa de la resistència de la víctima.

Investigació molt complicada i complexa

Després de la seva denúncia al febrer d'aquest 2021, la recerca ha estat duta a terme per agents del Grup II de la Unitat Família Dona de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant i ha estat tremendament complexa, ja que el perjudicat no coneixia de res als agressors i no va poder aportar gairebé cap dada dels atacants.

Detenido / Pxhere

Detenen 13 joves per apallissar un home gai a Alacant / Pxhere

Les càmeres de seguretat permeten identificar els agressors

Sense testimonis ni altres pistes, els investigadors comptaven únicament amb un vídeo gravat per una de les càmeres de vigilància del lloc en el qual es veia part de la persecució relatada per la víctima. Fruit del treball dels policies es van recaptar els primers indicis, que una vegada convenientment avaluats, van aconseguir donar amb un dels agressors i després identificar a tots els components del grup que van participar en la brutal agressió homòfoba: nou menors i quatre majors d'edat.

Un dels homòfobs a presó

Els detinguts fins avui, amb edats compreses entre els 14 i els 19 anys van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant i de la Fiscalia de Menors d'Alacant, sent el major d'edat ingressat a la presó i dos dels menors ingressats al seu torn en un Centre de Menors en règim tancat, un altre dels menors detinguts es trobava en un centre de reforma.

S'esperen almenys tres detencions més

La recerca encara no ha finalirzat: els agents de la UFAM continuen les gestions amb la finalitat de localitzar i detenir en els pròxims dies almenys a altres tres majors d'edat ja han estat identificats.