Angela Dobrowolski, l'exdona de Mainat, estava acusada d'haver incomplert l'ordre d'allunyament cap al productor per enviar-li uns missatges de WhatsApp. Havia d'anar a declarar fa un mes per aquests fets, però no ho va fer perquè va patir un atac d'ansietat, ja que pensava que tornaria a ingressar a presó de manera provisional.

L'Angela ha declarat aquest dijous al matí en els jutjats de Barcelona acusada d'incomplir l'ordre d'allunyament cap a l'exproductor de La Trinca. Josep Mainat la va denunciar perquè, presumptament, va enviar-li uns missatges de WhatsApp, tot i que tenia completament prohibit comunicar-se amb ell ni amb els seus fills. No obstant això, no va ser ella qui els va enviar, sinó la seva exparella, segons explica el seu advocat.

Ni l'acusació particular ni Fiscalia demanaven que entrés a presó

Aquesta declaració s'hauria d'haver fet el 29 d'abril, però no va poder ser, ja que l'Angela Dobrowolski va patir una crisi d'ansietat de pensar que podria tornar a ingressar a presó per, presumptament, haver incomplert l'ordre d'allunyament cap a l'exproductor de la Trinca. No obstant això, ni l'acusació particular ni Fiscalia demanaven que entrés a la presó.

Angela Dobrowolski assegura que no va enviar els missatges de WhatsApp

Dobrowolski assegura que ella no va ser qui va enviar aquests missatges, sinó altres persones, tot i que no ha volgut entrar en detalls en dir noms. Així i tot, el seu advocat ha explicat que alguns d'aquests missatges van ser enviats per Gabriel, la seva exparella i que hi havia alguns textos que ho podien demostrar.

Josep Maria Mainat / EFE
Angela Dobrowolski està sent investigada per intentar assassinar a Josep Maria Mainat provocant-li una crisi hipoglucèmica / EFE

"Son paraules seves tretes de context que diu moltes vegades"

No obstant això, en aquests whatsapps estaven escrits amb expressions que acostuma a utilitzar l'Angela. "Son paraules seves tretes de context que diu moltes vegades a casa i que algú les ha reproduït i les ha enviat", explica el seu advocat, que ha aprofitat l'ocasió per dir que, encara que fos cert que els missatges els va escriure ella, seria desproporcionat demanar que tornés a ingressar a presó.

Investigada per un delicte d'homicidi o assassinat en grau de temptativa

L'exdona de l'exproductor de La Trinca està sent investigada com a presumpta autora d'un homicidi o assassinat en grau de temptativa, ja que l'acusen d'haver intentat matar a Josep Mainat provocant-li una crisi d'hipoglucèmia greu punxant-li insulina. Quan va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs, però havia de complir una ordre d'allunyament cap al seu exmarit i els seus fills.

A presó per assaltar la casa de Josep Mainat

Va incomplir aquesta ordre fins a quatre vegades, ja que es va intentar colar a casa seva, motiu pel qual va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra. Va tornar a passar a disposició judicial i es va ordenar la seva entrada a presó durant 17 mesos per haver assaltat casa seva, tot i que actualment ja està en llibertat.