Un incendi al carrer Moguer de Sevilla ha provocat una gran columna de fum i flames en un edifici de dotze plantes. L'angoixa del foc ha provocat que els serveis d'emergències haguessin d'actuar amb rapidesa aquest dilluns a la tarda, atès que diverses persones havien quedat atrapades a l'interior. En total hi ha vuit persones afectades, quatre d'elles menors, entre les quals destaca un home ferit per cremades i trencament de cames, a més de per inhalació de fum com la resta. Segons ha informat Emergències 112 d'Andalusia, han rebut l'avís del foc a un quart de set d'aquesta tarda. Aquesta ha estat la primera trucada d'una desena que l'han precedit per part dels veïns i vianants que han vist com cremava un habitatge del segon pis.

Vuit ferits i un gos mort a l'incendi

Diverses persones han quedat atrapades dins de l'immoble sense poder sortir pel fum, les flames i l'alçada a la qual es trobaven confinats. Els serveis d'emergències, així com la Policia Local, la Policia Nacional, els bombers, s'han desplaçat fins al lloc de l'incendi. Dues ambulàncies esperaven per atendre els afectats davant del portal poc abans que arribés, també, l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz. Entre els ferits, es troba un matrimoni que resideix al pis de la segona planta amb dos menors de tres i set anys. Tots han patit inhalació de fum i el pare, a més, cremades i trencament de cames al precipitar-se pel balcó per intentar fugir de les flames, després que ell mateix posés als nens fora de perill en un pati interior amb l'ajuda dels veïns.

Els altres quatre afectats són dos adults i dos menors de set i deu anys, tots per inhalació de fum. Aquests resideixen al tercer pis, just a sobre d'on s'ha iniciat l'incendi aquesta tarda. Els vuit ferits a l'edifici del districte de la Macarena de la capital andalusa han estat traslladats a l'hospital. Tanmateix, algunes fonts apunten que un dels dos gossos de la parella que viu a la segona planta hauria mort a conseqüència del virulent foc. Segons l'Ajuntament de Sevilla, les flames s'haurien originat per una incidència amb un braser que va expandir-se i va començar a cremar tot el saló, fins calcinar pràcticament tot l'habitatge.