Enxampat un pedòfil a Dos Hermanas (Sevilla) que a més de tenir 350 vídeos d'abusos a menors d'edat, enregistrava tutorials als quals alliçonava els pares perquè agredissin sexualment de les seves filles. La Guàrdia Civil, en el marc de la operació Orión, ha detingut un home de 38 anys pels delictes de tinença i distribució de pornografia infantil. Els agents, a més de les imatges, han intervingut tretze terminals mòbils, dos ordinadors, una tableta, diversos pendrives i dispositius informàtics d'emmagatzematge massiu d'arxius que en aquests moments estan essent analitzats. 

Tutorial i comerç de vídeos a comunitats pedòfiles

Però, potser, el més sorprenent és un dels vídeos que era un tutorial en tota regla, al qual instava els pares a com havien d'agredir sexualment de les seves filles. Un fet aterridor, però que pel que sembla no es trobava en obert a la xarxa, sinó que es distribuïa per missatgeria i d'altres plataformes per diverses comunitats pedòfiles, on a més comerciava amb imatges i clips als quals s'abusava de nenes menors de molt curta edat. Els agents de la Guàrdia Civil van detectar que aquest home estava realitzant ús des de finals de desembre d'aquest terminal mòbil i, per tots aquests motius, va ser detingut a la localitat sevillana.

Tanmateix, la investigació policial va iniciar-se arran de la denúncia d'una persona que afirmava haver detectat arxius pedòfils en una aplicació instal·lada en un telèfon d'empresa d'ús compartit amb altres companys de feina. De fet, va resultar al final que l'arrestat era un treballador de la companyia. Així va ser enxampat l'home de 38 anys amb 350 vídeos d'agressions a menors d'edat i el tutorial en un d'ells.

Investigació oberta

La Guàrdia Civil manté la investigació oberta a l'espera dels resultats que donin les inspeccions dels terminals mòbils i informàtics localitzats a l'habitatge del detingut, especialment els destinats a l'emmagatzematge massiu d'arxius. L'operació Orión ha estat duta a terme per agents de recerca de la Guàrdia Civil de Mairena del Aljarafe (Sevilla) i de l'Equip Dona Menor (EMUME) de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Sevilla, dirigida pel Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Sevilla capital.