Descobreixen un assassí de dones en sèrie 30 anys després dels macabres crims gràcies a unes noves proves d'ADN. Es tracta d'un home que va matar a tres dones, a les quals també va agredir sexualment. Una de les seves víctimes va sobreviure, però mai es va poder fer justícia: l'home va morir sense que el descobrissin, però tres dècades més tard, ja saben qui és. 

Es tracta de Harry Edward Greenwell, un home amb un ampli historial delictiu que va morir l'any 2013 a Indiana, als Estats Units. Segons expliquen fonts policials, han aconseguit identificar l'assassí en sèrie trenta anys després dels fets, quan va violar tres dones i les va matar

Harry Edward Greenwell va assassinar tres dones després de violar-les

Hi ha una tercera víctima que va aconseguir sobreviure: Greenwell la va violar i la va intentar matar. Es pensava que estava morta i va fugir corrents, però encara estava viva i la van poder salvar. Gràcies als avenços científics, els agents van poder saber que l'autor d'aquests macabres assassinats era Harry Edward Greenwell, conegut popularment com "l'assassí de la carretera intraestatal I-95", ja que era el lloc on acostumava a cometre els macabres crims.

Els fets van passar entre el 1987 i el 1990: Greenwell va atacar a quatre joves de diferents motels propers a aquella carretera i va matar a Vicki Heath, Peggy Gill i a Jeanne Gilbert. Tot i que en el seu moment van intentar identificar qui era l'home que havia comès aquests macabres assassinats, no ho van aconseguir. No obstant això, a partir del 2019, gràcies a una nova metodologia científica, la genealogia investigativa, van poder apropar-se a l'autor dels fets.

Harry Edward Greenwell / Archivo

Harry Edward Greenwell va assassinar tres dones fa 30 anys als Estats Units i més de tres dècades després, l'han enxampat, però no el podran jutjar perquè ha mort / Arxiu

Anàlisis d'ADN amb genealogia investigativa

Tres anys més tard, combinant la genealogia investigativa i les anàlisis d'ADN, van poder saber que l'autor dels macabres assassinats era Harry Edward Greenwell: les coincidències eren de més del 99%.

"La possibilitat que Greenwell fos el responsable dels atacs és de més del 99%"

Van introduir el perfil d'ADN de l'assassí a la base de dades genètiques per trobar el seu arbre genealògic i van trobar un familiar molt proper a l'home: "La possibilitat que Greenwell fos el responsable dels atacs és de més del 99%", explica l'FBI en una nota de premsa. Després d'aquest descobriment, els agents estan intentant esbrinar si està involucrat en altres assassinats, ja que va morir als 68 anys sense ser descobert i, a la zona on van passar els fets, es van produir altres crims que encara no han estat resolts i totes les hipòtesis estan sobre la taula.