Quin és el millor pla per desfer-se d’un cadàver? ElCaso Exprés us explica quin és el que va fer servir una família de Tarragona per intentar desfer-se del cos del seu veí, un jove magrebí de 23 anys que havien assassinat a ganivetades i cops, presumptament, l'agost del 2021, a una finca del Camí de Viladegats, a Tarragona

 

La família es va barallar amb un veí i van trucar al 112, alertant de l’incident. Però ells mateixos van tornar a trucar per avisar que l’enfrontament s’havia acabat i que la situació s’havia calmat. Però res més lluny de la realitat. Es van presentar a la caseta del tros on vivia el jove i el van torturar i matar; fins i tot van tallar-li una mà. L’endemà al matí, van anar a la parcel·la, la van netejar amb lleixiu i salfumant, van carregar el cadàver al cotxe —embolicat amb llençols i dins d’un sac—, i el van transportar fins a Sant Jaume d’Enveja, on el van llençar a un canal. El pla semblava perfecte i executat també de manera correcta. Però van cometre un error. 

De tornada a Tarragona van passar per Vila-seca, on es va tornar a reunir tota la família: els que havien anat a l’Ebre i els que s’havien quedat netejant la parcel·la. Ja a Tarragona, al voltant de dos quarts de nou del vespre del dia 26 d’agost, es van saltar un semàfor en vermell. Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona els va aturar i, en l’escorcoll del cotxe, van trobar-hi una mà. Era la mà del noi de 23 anys.

Els havia caigut i, amb els nervis, se l’havien deixat i no l’havien llençada al canal. Evidentment, la patrulla va avisar els Mossos, que van estirar el fil fins a arribar al cadàver, a Sant Jaume d’Enveja, on van poder completar el macabre puzle. D'aquest cas ja n’havíem parlat a ElCaso.cat quan va passar, però ara arribarà a judici. La Fiscalia de Tarragona demana 25 anys de presó per als autors materials i tres per als encobridors.

Els altres casos d'ElCaso Exprés

ElCaso Exprés, el format pensat per a xarxes socials per explicar —ràpidament i àgil— alguns dels successos d’actualitat a casa nostra, ja ha tractat uns quants casos els darrers dies. El pistoler de Terrassa, l’estafa dels bitllets falsos a discoteques de Barcelona, l’estafa a prostíbuls de Barcelona i el pistoler de Tarragona, que va acabar abatut a Maspujols. En poc més d’un minut, un resum per entendre les històries més negres, com aquest intent, matusser i maldestre, d’intentar amagar un cadàver. Els successos no descasen, i ElCaso.cat, tampoc.