Surten a la llum més detalls de la desaparició de l'Olivia i l'Anna, dues nenes segrestades pel seu propi pare a Santa Cruz de Tenerife. Gairebé una setmana després de la seva desaparició, s'han filtrat les declaracions de la mare de les petites a la Guàrdia Civil i ha sorgit una nova hipòtesi sobre els fets.

Tomás Gimeno en crida i cerca

Els fets es remunten al dimarts de la setmana passada: Tomás Gimeno, que té dues filles en comú amb la Beatriz, la mare de les nenes, s'emporta l'Anna i l'Olivia per passar la tarda amb elles. Més tard, li envia un missatge a la mare dient que no tornarà a veure més les seves filles.

Tomás Gimeno / El Caso

Tomás Gimeno está en crida i cerca per haver segrestat les seves filles, dues nenes desaparegudes a Santa Cruz de Tenerife / ElCaso

Pensen que el pare les ha matat

Per si no fos poc, el seu vaixell va ser trobat al costat del port sense rastre ni d'ell ni de les nenes, però si amb restes de sang. De fet, des de la Guàrdia Civil, treballen amb la hipòtesi que el pare de les nenes les ha matat i s'ha desfet d'elles llençant-les al mar

Declaracions de la mare de l'Anna i l'Olivia

Sis dies després dels fets, quines són les novetats? Han sortit a la llum les declaracions que Beatriz Zimmermann, la mare de les nenes, va fer a la Guàrdia Civil: "Vaig parlar amb els pares del Tomás i em van dir que ell i les nenes havien estat amb ells a les 19:30 i que, a l'hora de marxar, ho va fer amb un to que ells van interpretar com un acomiadament, però en cap moment diuen cap on es dirigeixen. Els amics i gent del seu cercle proper també diuen que no saben on són, però que han rebut missatges d'acomiadament", explica Zimmermann a una declaració a la qual ha tingut accés Espejo Público.

Anna y Olivia desaparecidas / Ministerio de Interior

Busquen l'Anna i l'Olivia, dues nenes que fa gairebé una setmana que han estat segrestades pel seu propi pare, en Tomás Gimeno / Ministeri d'Interior

Pensen que ha marxat a Àfrica

D'altra banda, tot i les hipòtesis de la Guàrdia Civil, des de SOS Desaparecidos pensen en una altra probabilitat: que Tomás Gimeno no hagués matat les seves filles i que hagués fugit a Àfrica. "Podria ser que agafés una altra embarcació i que anés a algun punt d'Àfrica i, fins i tot, marxar d'allà per anar a un altre continent", explica el president de SOS Desaparecidos a 20 Minutos.

Mou 55.000 euros del banc i un segon registre a casa de Gimeno

Una altra nova dada és que s'ha detectat una transferència de 55.000 euros entre dues comptes corrents de Tomás Gimeno. Aquesta transferència es va realitzar el dilluns, un dia abans de la desaparició, segons explica la Guàrdia Civil. Al llarg d'aquest dilluns, l'entitat bancària en qüestió corroborarà aquest moviment de diners. Mentrestant, els policies han fet un segon registre a casa de Tomás Gimeno.

No es descarta cap hipòtesi i, al llarg d'aquesta setmana, seguiran buscant les nenes i el pare tant per mitjans aeris, aquàtics i terrestres. Zimmermann, tot i les hipòtesis dels Guàrdies Civils, continua tenint esperança que trobin sanes i estàlvies l'Anna i l'Olivia. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.