El director de la Maternelle (escola parvulari) del Liceu Francès de Barcelona ha estat destituït del seu càrrec arran del cas d'abusos sexuals per part d'un monitor de l'empresa de menjador subcontractada pel centre a dues nenes de 5 anys. Així ho ha comunicat el director del Liceu Francès, Jean Bastianelli, en un comunicat que aquest dijous va enviar als pares i mares dels alumnes per fer-los coneixedors de la situació. 

La destitució s'ha produït després que la setmana passada el director de l'Agència per a l'Ensenyament Francès a l'Estranger (AEFE), que depèn del Ministeri d'Afers Exteriors de França, visités el centre educatiu per conèixer de primera mà com anava la investigació del cas. El màxim responsable de l'organisme va reunir-se amb els pares de les nenes abusades i els va traslladar el seu suport i la seva solidaritat.

Una directora provisional fins a l'estiu

En el mateix comunicat, Bastianelli explica que el pròxim 15 de maig serà nomenada una nova directora interina per assegurar el funcionament del centre escolar durant les últimes setmanes del curs abans de les vacances d'estiu. Fins aquest nomenament, serà el mateix director del Liceu Francès qui assumirà les funcions. De moment, segons ha explicat, s'està col·laborant amb la investigació policial, tot i que no s'han presentat càrrecs i es reserven el dret d'emprendre accions legals contra el monitor acusat dels abusos.

Un protocol per prevenir els abusos sexuals

Arran del cas, el Liceu Francès de Barcelona, juntament amb la Fundació Vicki Bernadet, està preparant un protocol d'actuació davant de casos d'agressions sexuals que fins ara no tenien. La seva entrada en funcionament, però, no s'espera fins d'aquí a set mesos. A més, els professors del centre educatiu han participat en un curs de formació i detecció de possibles abusos sexuals impartit per un equip d'especialistes de l'hospital Vall d'Hebron.