La Denise era una dona dels Estats Units que va viatjar a Espanya per fer el mític camí de Santiago. El que havien de ser uns dies de desconnexió es van acabar convertint en un autèntic infern: va ser assassinada fa gairebé set anys. 

Els fets es remunten al 5 d'abril del 2015 quan la Denise va desaparèixer en estranyes circumstàncies mentre estava fent el camí de Santiago. Va ser vista per última vegada a prop d'Astorga (Lleó). Aquesta dona de 39 anys no tenia cap motiu per marxar sense deixar rastre. Mesos abans havia tallat amb la seva parella i havia decidit fer el mític camí per desconnectar de tot.

Els seus amics i familiars es van començar a preocupar

De cop i volta, el seu mòbil va deixar d'emetre senyal. Al principi, això no va fer saltar les alarmes, ja que en estar d'excursió i en un entorn rural, no és estrany estar poc pendent del mòbil. No obstant això, quan anaven passant les hores i la Denise no es connectava, els seus familiars i amics es van començar a preocupar, ja que la peregrina tenia problemes cardíacs.

Miguel Ángel Muñoz, l'autor del macabre assassinat

La Policia Nacional va obrir una investigació per localitzar-la i van localitzar a Miguel Ángel Muñoz, un home amb antecedents per assaltar una altra peregrina anys enrere. A més, aquest home canviava les fletxes del camí per tal que es perdessin els peregrins i així passessin per davant de la seva finca, explica Caso Abierto.

Miguel Ángel Muñoz / Arxiu

Miguel Ángel Muñoz és l'assassí de la Denise: la va degollar mentre estava fent el camí de Santiago i li va tallar les mans, que encara no han estat localitzades / Arxiu

Va confessar el macabre crim de la peregrina del camí de Santiago

Miguel Ángel Muñoz va saber que estava en el punt de mira dels policies i, per aquest mateix motiu, va fugir de la finca, però al cap d'una setmana el van detenir. Va ser llavors quan va confessar el macabre crim: la va degollar després d'agredir-la sexualment i, posteriorment, va desfer-se del seu cadàver. Li va tallar les mans i actualment encara no se sap què va fer amb elles i ho estan investigant.

Condemnat a 23 anys de presó per l'assassinat de la Denise

 Miguel Ángel Muñoz va ser condemnat a 23 anys de presó per assassinat i, actualment, està intern al centre penitenciari de Mansilla de las Mulas (León). El crim va causar gran commoció tant als Estats Units com a Espanya i va posar de manifest la necessitat de fer que el camí de Santiago sigui un espai més segur, sobretot per les dones que viatgen soles i que són més susceptibles de patir aquests atacs. 

Un altre cas similar fa anys 

De fet, fa uns anys, un home de 78 anys va segrestar i intentar violar una turista alemanya de 30 anys que estava fent el camí de Santiago. Afortunadament, la víctima va aconseguir fugir i el presumpte autor dels fets va ser arrestat per detenció il·legal i agressió sexual en grau de temptativa.