Moltes són les persones que un cop aturades per la policia, si han pres alcohol, intenten justificar als agents perquè no van ebris. Tot i així, sempre hi ha situacions surrealistes i d'una originalitat extrema, com la que va viure el servei d'Emergències de Sevilla aquest cap de setmana: un conductor va fer una exhibició de capoeira en directe per demostrar que anava perfecte per agafar el cotxe. L'home, davant dels policies locals de la capital andalusa, va fer una tombarella d'aquesta art marcial afro-brasilenya. "He begut aigua", va assegurar el jove tot i donar 0,30 al test d'alcoholèmia, quan el màxim permès en aire aspirat és de 0.25.

Els policies atents mentre el jove fa els salts de capoeira

"Aquesta t'ha sortit regular", s'escolta dir un policia local al vídeo difós a les xarxes d'Emergències Sevilla. El jove fa un salt pràcticament impecable, tot i estar a punt de caure al final. Curiosament, durant l'escenificació d'aquesta dansa o art marcial, l'home no sembla en estat d'embriaguesa, en comparació als tombs que dona al caminar al costat de la furgoneta per realitzar els tests d'alcoholèmia i drogues. Els comentaris dels agents vanant-se de l'intent de demostrar que no havia begut no li permeten, tot i que resulta un cas anecdòtic, evitar la multa per conduir sota els efectes de l'alcohol.

La multa per superar la taxa màxima permesa per aire aspirat era clara. La Policia Local de Sevilla va trobar-se amb l'individu i l'actuació posterior durant un control habitual, que han augmentat en les últimes setmanes a la capital d'Andalusia per la proximitat amb el Nadal i els sopars d'empresa. Emergències Sevilla ha aprofitat el succés per fer pedagogia a les xarxes socials amb frases com "amb salts de capoeira no reduiràs la taxa d'alcoholèmia" o "bevent aigua mai duplicaràs la taxa" d'alcohol. Unes advertències que poden ser molt útils tant per evitar sancions com accidents fatídics a les carreteres aquestes festes.