Fiscalia demana 17 anys de presó per un home acusat d'agredir sexualment de la seva parella i maltractar-la, una dona amb discapacitat, a Múrcia.

Fiscalia demana 17 anys de presó per l'acusat

Fiscalia demana, en total, 17 anys i un mes de presó per un home que serà jutjat aquest dilluns i dimarts a l'Audiència Provincial de Múrcia. Està acusat de violar i maltractar de manera reiterada la seva parella aprofitant-se del trastorn mental que pateix ella.

Víctima i maltractador vivien junts a Caravaca de la Cruz

La relació entre el presumpte maltractador i la víctima va començar a principis del 2015 i va finalitzar l'agost del 2017. Tots dos vivien junts a Caravaca de la Cruz, un municipi a prop de Múrcia.

La víctima és una dona amb un 65% de discapacitat

Segons fonts judicials, el presumpte autor dels fets es va aprofitar de la vulnerabilitat de la víctima, que té una discapacitat del 65%, per sotmetre-la a actes de dominació i control i obligar-la a tenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

Presumptament, l'hauria agredit i insultat en diverses ocasions quan van acabar la relació. De fet, va ser la germana de la víctima qui va denunciar els fets després que hagués de ser hospitalitzada per una ingesta de fàrmacs.

Acusat d'un delicte d'agressió sexual i dos de maltractament

L'home, del qual no ha transcendit la seva identitat, està acusat d'un delicte d'agressió sexual, pel qual li demanen 15 anys de presó, i dos delictes de maltractament, pels quals li demanen dos anys de presó.

Policía Nacional / EFE

Fiscalia demana 15 anys de presó per un home acusat d'haver agredit sexualment de la seva parella i maltractar-la a Caravaca de la Cruz (Múrcia) / EFE

També demanen una indemnització de més de 18.000 euros

A més, hi ha dues peticions d'una ordre d'allunyament de 200 metres per tots dos delictes de maltractament, que sumen tres anys en un cas i altres dos anys i, a més sol·liciten que quan surti de la presó estigui deu anys en llibertat vigilada.

Fiscalia també li demana que indemnitzi la víctima amb 520 euros per les lesions que li va fer en una ocasió i que van tardar 10 dies a curar i, a més, 18.000 euros per danys morals.

Detenen quatre homes per una violació a una discapacitada a Rosselló

No és la primera vegada que agredeixen sexualment d'una dona discapacitada i, de fet, fa unes setmanes, van detenir quatre homes a Rosselló (Segrià) per la seva presumpta implicació en una violació a una noia menor d'edat discapacitada. Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, que estan investigant el cas, tot apunta que la van raptar i, després, la van agredir sexualment. Per aquest mateix motiu, els presumptes autors dels fets es troben ingressats a presó de manera provisional i sense fiança.