Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per haver agredit sexualment una noia menor d'edat amb discapacitat a Rosselló, al Segrià.

Dos detinguts per agressió sexual al Segrià

Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la tarda a la localitat lleidatana de Rosselló, a la comarca del Segrià. Segons detallen fonts policials, un dels detinguts va agredir sexualment la víctima, una noia de 16 anys amb discapacitat, mentre l'altre no feia res per impedir-ho ni per frenar l'atac.

Després de la denúncia, els dos presumptes agressors, han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. Es tracta de dos nois de 23 i 31 anys i de nacionalitat marroquina.

Se'ls acusa d'un delicte contra la llibertat sexual i es troben a la comissaria de Lleida, pendents de passar a disposició judicial.

Manifestació de rebuig a les violacions a Rosselló

Després de conèixer-se els fets, la població de Rosselló ha sortit als carrers per mostrar el seu rebuig a la violació. La concentració ha sortit de l'Ajuntament a les cinc de la tarda i ha acabat davant la casa on viuen els presumptes agressors.

Manifestació de rebuig a les violacions / Cedida Ràdio Rosselló

Manifestació de rebuig a les violacions / Cedida Ràdio Rosselló

Durant el recorregut, s'han pogut sentir consignes com “Rosselló està amb tu”, “tolerància zero amb l’abús sexual” o “els violadors, fora de Rosselló”. Fins i tot el pare de la víctima ha agafat el megàfon per agrair a tothom les mostres d’escalf i de passada animar a la gent a no girar la cara davant situacions d’assetjament o abús.

Violen una menor d'edat amb discapacitat

En casos com aquests es recomana que, en la mesura que es pugui, la víctima intenti no dutxar-se, canviar-se de roba o rentar-se les dents per tal de recuperar més proves del delicte.

Si la víctima és major de 16 anys, s'haurà de dirigir al seu hospital de referència. A l'àrea metropolitana de Barcelona, la unitat especialitzada és la zona d'urgències de l'Hospital Clínic.

Serà el mateix centre sanitari qui farà el comunicat de l'agressió a la Fiscalia, que podrà activar una investigació en cas d'interposar-se una denúncia.

Dues agressions sexuals a Montblanc

L'última denúncia per agressió sexual a Catalunya es va produir fa menys d'una setmana a Montblanc, a la Conca de Barberà. En aquest cas, els fets es remunten al passat 10 de setembre, en plenes festes majors de la localitat.

Botellón archivo / Flickr

Imatge d'arxiu d'un botelló / Flickr

En un context de macrobotelló a tocar del cementiri de Montblanc, dues noies menors d'edat van patir agressions sexuals per part d'un noi de només 21 anys.

Tal com va avançar la televisió tarragonina Tac12 i van confirmar els Mossos d'Esquadra, les víctimes van presentar denúncies i es va iniciar una investigació per localitzar l'autor dels fets.

Detingut un noi de 21 anys com a presumpte autor

Després de deu dies de cerca, la policia catalana va poder detenir un jove de 21 anys i nacionalitat marroquina, veí de Vila-rodona, a l'Alt Camp, com a presumpte autor d'un delicte d'abús sexual i un altre d'agressió sexual.

Detención Mossos d'Esquadra / Archivo

Mossos d'Esquadra / Arxiu

L'arrestat va passar dimarts passat a disposició del jutjat d'instrucció 3 de Valls, en funcions de guàrdia. El jutge va decretar llavors el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per dos delictes d'agressió sexual a víctimes menors de 16 anys.