El cafè amb gel, la beguda estrella de l'estiu. A Espanya és tradició asseure's al sol i demanar un bon cafè amb gel en els mesos més calorosos de l'any per fer front a les altes temperatures. Tanmateix, no tots els cafeters són partidaris de posar gel al cafè, sinó que els ho diguin als italians, que defensen amb dents i ungles un cafè bé fet i, per descomptat, sol, sense res que l'acompanyi.

Una turista espanyola explica la seva experiència

Si viatgem a Itàlia, el cafè amb gel és un autèntic crim. Precisament, ho ha explicat una turista espanyola a les seves xarxes socials que va viatjar a terres italianes i quan va demanar un cafè amb gel la cara que va posar el cambrer va ser inoblidable.

La protagonista de la història, anomenada Carmen, narrava així a Twitter l'ocorregut: "Els italians maleint cada vegada que em demano un cafè i un vas de gel? Sempre mirant-me malament. Mira, Luigi, pren el teu espresso a 42 graus a l'ombra i deixa'm viure". Un tuit que han deixat sense paraules a més de 12.000 usuaris en aquesta xarxa social i amb reaccions molt diverses. "He viscut 10 anys a Itàlia i la meva dona és napolitana. Creu-me que el cafè (a més de moltes coses més) és una cultura i perquè l'entenguis, és com demanar "calimotxo" amb un Vega Sicília", comentava un usuari.

Altres experiències cafeteres a Itàlia

Després que la Carmen expliqués la seva experiència, altres usuaris s'han sumat i també han volgut publicar les seves."Jo la primera vegada que vaig demanar un cafè amb gel a Itàlia a la cambrera no se li va ocórrer una altra cosa que llançar el glaçó a la tassa".

Tanmateix, malgrat aquesta explicació més que justificada de per què Itàlia no accepta socialment el cafè amb gel, hi ha els qui no ho han comprès del tot, ja que a Itàlia també es consumeixen altres tipus de cafè, com el famós 'frappuccino', que ens recorda a un batut al qual llancen gel i que ens recorda a alguns productes que també es consumeixen a Espanya.

Comentaris amb humor a les xarxes

Amb aquesta viral publicació, hi ha alguns usuaris que han aprofitat per criticar amb humor els italians i alguns han assegurat que són massa fins amb el menjar i s'ofenen fàcilment amb aquests detalls: "Els italians s'ofenen amb el menjar d'una manera malaltissa. Que no t'agafin llançant nata a la carbonara que et tallen el coll", afegia un altre usuari.