Fa 32 anys van trobar una noia penjada en un pi de Portbou (Alt Empordà). Més de tres dècades després, per fi, l'han pogut identificar: es deia Evi, tenia 23 anys i era italiana. La investigació que es va fer el 1990, quan la van trobar morta, ha estat plena de negligències i de dades que no quadren. Fiscalia d'Itàlia està intentant esbrinar com va arribar fins aquest municipi de l'Alt Empordà i si va ser assassinada, però està sent molt complicat. Han localitzat un cotxe amb matrícula italiana que estava molt a prop del lloc dels fets i la seva propietària vivia relativament a prop de casa de la víctima.

Segons avança El Punt Avui, han localitzat la propietària d'un cotxe abandonat amb matrícula italiana a 300 metres d'on van trobar penjada la noia de Portbou. La propietària vivia a uns 140 quilòmetres de Florència, que era on vivia l'Evi Anna Rauter. Això fa preguntar-se si hi ha una relació directa entre el cotxe i el cas de la noia de Portbou (recordem que la seva última pista es va perdre a Florència 20 hores abans que la trobessin morta).

La propietària d'un cotxe amb matrícula italiana a prop del pi de Portbou

Tal com explica l'antiga propietària del vehicle, un Volkswagen Golf RA39432, tenia 20 anys quan va viatjar a Espanya. Va anar amb cotxe fins a Tarifa (Andalusia) a passar uns dies de vacances. Quan ja estava de camí a Itàlia, el vehicle va patir una avaria, just a l'altura de Portbou i li va ser impossible reparar-lo. Per aquest mateix motiu, el va deixar aparcat a prop del pi i va tornar a Itàlia en tren.

Incongruències entre la Guàrdia Civil i el metge forense

Així doncs, tot plegat sembla ser una coincidència del cas de la noia de Portbou, que a Espanya ja no es pot investigar perquè el delicte ha prescrit. La Guàrdia Civil, que va investigar el cas, està convençuda que va ser un suïcidi. No obstant això, la posició del cos i les circumstàncies en què va ser trobat indiquen tot el contrari, segons la hipòtesi del metge forense que li va fer l'autòpsia, que assegura que la van matar.

Les incògnites del cas de la noia de Portbou

La Fiscalia Italiana ha donat un termini de mig any per buscar pistes que ajudin a esclarir la mort de l'Evi, que, 32 anys després, continua estant plena d'incògnites i de dades que no quadren. A Itàlia constava com a persona desapareguda i ningú entén com va aparèixer a Portbou.

Portbou morta
Evi Anna Rauter és la noia que, fa 32 anys, va ser trobada morta en estranyes circumstàncies a Portbou (Alt Empordà) 

Aconsegueixen identificar la noia de Portbou 32 anys després

Segons explica la seva germana, l'Evi li va dir que anava a Siena i, quan va veure que no donava senyals de vida, es va començar a preocupar. Va estar tres dècades preguntant-se on podia estar fins que, al cap de tres dècades, gràcies al programa Crims de TV3, la van aconseguir identificar.