Dani Alves compleix 28 dies en presó provisional, acusat de violar una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre passat, i segurament sabrà aquest divendres si l’Audiència de Barcelona el deixa en llibertat provisional o no. La secció 3a de l’Audiència de Barcelona ha celebrat aquest dijous una vista, a porta tancada, per escoltar els arguments de la defensa i les acusacions. L’advocat del jugador brasiler, el penalista Cristóbal Martell, ha posat en qüestió la versió de la noia i ha insistit que la relació al petit lavabo de la zona vip de la sala podria ser consentida, per les imatges de la discoteca i perquè no té lesions vaginals. Per contra, la fiscal i l’advocada de la noia, Ester Garcia, han insistit que hi ha “múltiples indicis” que corroboren l’acusació, com les proves d’ADN d’ell al cos d’ella, i que l’exjugador del Barça no li digués res a ella quan va marxar de la discoteca i va passar pel seu costat, quan ella plorava al costat del porter de la discoteca. Les acusacions han reclamat que Alves es mantingui a presó. Ha estat un judici anticipat.

La magistrada del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona va fer empresonar Dani Alves el 20 de gener passat per la gravetat dels fets, que poden implicar fins a 15 anys de presó, i pel risc de fugida davant la seva capacitat econòmica. La secció 3a —formada pels magistrats Eduardo Navarro, que serà el ponent, Carme Guil i Míriam Linaje— han celebrat la vista a porta tancada, tot i que els advocats de les dues parts no s’ha oposat a la presència de la premsa, mentre que la representant del ministeri públic ha demanat que no es fes publicitat per evitar la filtració de dades de la víctima i les seves amigues.

L’arrelament, discutit

Per trencar el risc de fugida, l’advocat d’Alves ha assegurat que està empadronat des del 2010 a Esplugues, que té família i dues empreses a Barcelona, amb un milió d'euros de capital. Per contra, l’advocada de la denunciant ha afegit que Alves té 15 empreses al Brasil, obertes des de fa tres anys. La defensa ha puntualitzat que no tenen gaire capital. A més, Alves va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic i ha perdut certs patrocinis. Garcia també ha assegurat que l’arrelament mostrat és escàs, que ni ha aportat un certificat de convivència de parella. I ha assegurat que l’exjugador del Barça podria fugir amb un avió privat.

“Atemptar contra la víctima”

En acabar la vista, l’advocada Ester Garcia ha declarat sobre el fet de posar en llibertat Alves: "Pot implicar un atemptat contra la integritat psicològica de la meva clienta; que ell estigués en llibertat i ella tancada no ho pot permetre l’administració de Justícia”. Garcia ha afirmat, a més, que la instrucció “va molt ràpida” i el jugador “no fa ni un mes que és a presó”.

Alves està tancat a la presó de Brians 2. La mitjana d’una instrucció en aquests casos, però, pot trigar més d’un any, i fins que se celebri judici pot passar un mes. La llei permet tenir en presó preventiva una persona abans del judici fins a quatre anys.

Indicis incriminatoris

Per la seva part, la fiscal ha assegurat que hi ha força indicis que incriminen Alves com a autor d’una violació, que hauria passat en un petit lavabo de la zona vip d’aquesta sala del carrer de Tuset de Barcelona. La fiscal ha demanat que es mantingui la presó sense fiança del jugador brasiler perquè “hi ha indicis suficients de la comissió d’un delicte d’agressió sexual amb penetració” i es manté “el greu risc de fugida” davant la seva capacitat econòmica i que també té nacionalitat del Brasil.

És previst que el tribunal faci públic en les properes hores si deixa en llibertat Dani Alves o el manté en presó provisional.