Fa menys d'una setmana, l'hotel Atrio de Càceres, propietat de José Polo i Toño Pérez i guardonat amb dues estrelles Michelin, patia un robatori milionari. Arran dels fets, el prestigiós xef David Muñoz ha confessat que ell també va ser víctima d'aquests lladres, que s'acarnissen amb els locals gastronòmics més famosos d'Espanya.

David Muñoz confessa haver estat víctima d'una màfia

"Pel que vaig estar parlant amb el Toño ahir, sembla que són unes màfies de fora d'Espanya perfectament organitzades, que saben què volen robar i on fer-ho. Ens van robar coses molt cares i difícils d'aconseguir", explicava David Muñoz als micròfons de la Cadena SER aquest cap de setmana.

Perquè en la mateixa entrevista, el xef, amb tres estrelles Michelin, confessava haver patit un robatori molt similar al celler del seu restaurant DiverXo, a Madrid, fa dos anys.

En el cas de Muñoz, el robatori va ser durant un cap de setmana, amb el restaurant tancat, i els lladres es van emportar entre 30 i 40 ampolles, de Bordeus de gamma alta, molt "difícils de reposar". De fet, cada ampolla oscil·lava entre els 1.000 i 4.000 euros.

Toño Pérez i José Polo / RRSS

Toño Pérez i José Polo / RRSS

D'altra banda, el celler d'Atrio va ser arrasat la nit del passat 26 d'octubre, i el modus operandi és digne d'una pel·lícula d'acció.

El robatori, en el qual es van perdre 45 ampolles del celler, ascendeix almenys a un milió d'euros, ja que el més valuós, un Château d'Yquem, una edició única de 1806, suma 350.000 euros i les 38 ampolles de Romanée Conti a 12.000 cada una, assoleixen uns altres 450.000 euros en total, detallen les víctimes a El Periódico. Pel que fa a les altres sis ampolles no s'ha sabut el seu valor ni procedència.

Segons el relat de José Polo al mateix mitjà, els presumptes lladres es van allotjar al mateix hotel la nit dels fets, demanant de visitar el celler. Cap a la una de la matinada, la parella va baixar a recepció per demanar alguna cosa de menjar al servei de cuina. Encara que estava tancada i amb la intenció de satisfer els clients, finalment van accedir a preparar-los un menú.

Robatori milionari a l'hotel Atrio de Càceres: 45 ampolles de vi

Sospiten que en el moment en què el recepcionista se'n va anar per preguntar a la cuina, un d'ells va perpetrar el robatori, posant el tresor vinícola en bosses i emportant-se-les a l'habitació, on van dormir aquella nit.

L'endemà al matí se'n van anar amb les ampolles a les maletes, pagant amb una targeta de prepagament. Amb passaport suís i parlant només anglès, es creu que tot estava organitzat i encarregat per una altra persona o organització que sabia perfectament quin era el seu objectiu.

DiverXo by David Muñoz / GM

DiverXo by David Muñoz / GM

Sense rastre dels vins: milers d'euros per ampolla

Un modus operandi molt similar que dona lloc a pocs dubtes: algú s'ha fixat en els tresors dels xefs amb estrella Michelin més reconeguts i s'està acarnissant amb els seus cellers.

Malgrat la denúncia davant de la Policia Nacional, no s'ha pogut recuperar cap dels preuats vins, que resulten molt difícils de revendre, a causa del seu gran valor i numeració limitada.