El judici contra Daniel Sancho ha acabat aquest dijous a Tailàndia. L'espanyol, acusat de l'assassinat premeditat del cirurgià colombià Edwin Arrieta, ha tancat el procés de prop d'un mes amb un al·legat final de gairebé 45 minuts que havia sol·licitat ell mateix. D'aquesta manera, amb l'última vista al voltant de les onze del matí, hora local, al Tribunal Provincial de Samui, conclou la primera fase de la causa penal que s'ha celebrat a porta tancada des del passat 9 d'abril i ha finalitzat un dia abans de la data inicialment prevista.

La sentència, no obstant això, trigarà a conèixer-se de manera pública. El jutge, la identitat del qual és confidencial, ha fixat la data de la lectura del veredicte complet per al 29 d'agost a les deu del matí, hora local, segons ha apuntat EFE. Aquests gairebé quatre mesos d'espera es deuen a la petició de la defensa que ha sol·licitat ampliar el termini dos mesos més del previst, el magistrat va donar un mes inicialment perquè les parts presentessin a partir d'ara al·legats finals per escrit, i va ser autoritzada. Això retardarà fins a passat els principals mesos d'estiu el futur de Daniel Sancho.

Uns 35 testimonis al judici contra Daniel Sancho

El mediàtic judici contra l'espanyol acusat d'assassinat premeditat i que els seus advocats han intentat demostrar que va ser un accident perquè se'l jutgi per homicidi, ha comptat amb un total de dotze sessions i al voltant de 35 testimonis. D'aquests, tan sols una desena han estat citats per la defensa. El procés ha tingut en tot moment amb la presència del pare de l'acusat, l'actor Rodolfo Sancho, i la mare, l'analista d'inversions Silvia Bronchalo. També han anat a les vistes representants de l'Ambaixada d'Espanya a Tailàndia, un protocol habitual en tractar-se d'un compatriota acusat d'un delicte que pot ser castigat fins i tot amb la pena de mort.

Tot i que la pena de mort amb prou feines s'aplica a Tailàndia, és una possibilitat que no es descarta. En qualsevol cas, Daniel Sancho es troba a presó provisional pel suposat assassinat premeditat d'Arrieta des del passat 7 d'agost, a la presó de Samui, on ha tornat a ser ingressat aquest dijous després del seu al·legat final de 45 minuts. L'espanyol s'ha declarat, de nou, no culpable de l'assassinat premeditat i de la destrucció de documentació aliena durant el primer dia del judici, només ha acceptat el càrrec d'ocultació del cos. La defensa ha al·legat que va actuar en defensa pròpia després d'un intent de violació del cirurgià colombià i que la mort d'Arrieta a Phangan es va deure a un accident durant una baralla.