El futbolista Dani Alves, en presó provisional des de fa un mes, no sortirà de Brians 2. L’Audiència de Barcelona ha decidit, en una interlocutòria que s’ha conegut avui, signada per la Secció Tercera, que no accepta el recurs de la seva defensa i que el brasiler, acusat d’una agressió sexual greu a la discoteca Sutton de Barcelona abans d’acabar l’any, seguirà a la presó sense fiança mentre duri la investigació. El risc que l’ex del FC Barcelona, si hagués quedat en llibertat, pogués marxar d’Espanya i així evitar l’acció de la justícia, per un delicte, que si acaba condemnat, el pot enviar dotze anys a la presó, han pesat sobre la decisió del tribunal que no ha autoritzat deixar en llibertat Dani Alves

"Múscul econòmic", risc d'escapar i indicis delictius, les claus

La magistrada Carme Guil assegura en la interlocutòria -es pot llegir al final d'aquest article- que Dani Alves manté el múscul econòmic que tenia també abans de ser arrestat, per totes les empreses i patrimoni que gestiona, aquí i al Brasil. La magistrada coincideix amb la jutgessa d'instrucció que el risc de fugir és elevat.

En el mateix text s'assegura que la doble nacionalitat, brasilera-espanyola, impossibilitaria, en el cas de fugir, que les autoritats brasileres entreguessin Alves per tal de ser jutjat a Espanya. Durant tota la interlocutòria la magistrada assegura que hi ha, textualment, "severs indicis de criminalitat" en l'acció del futbolista a la discoteca Sutton de Barcelona.

Martell volia Alves al carrer, les acusacions no

La defensa del futbolista, liderada per Cristóbal Martell, va explicar que el seu client no tenia cap intenció d’escapar, no només per tal de poder-se defensar d’unes acusacions que ell nega, i que manté que van ser relacions sexuals consentides, però també per l’arrelament que té a l’Estat. Martell va posar en relleu les propietats i les empreses que el jugador de 40 anys té a Catalunya

L'advocat de Dani Alves Cristobal Martell vista Audiència  Barcelona ACN
L'advocat de Dani Alves Cristóbal Martell a la vista a l'Audiència Barcelona / Foto: ACN

L’acusació particular, la defensa de la noia de 23 anys presumptament agredida sexualment pel futbolista, Ester García, s’hi va oposar. Vol que l’acusat, pel clar risc d’escapar, pel seu poder econòmic, estigui entre reixes fins que hi hagi una sentència ferma sobre el cas que s’està investigant. En la mateixa línia es va manifestar la Fiscalia, que també es va oposar a la petició de la defensa d’Alves. 

El tribunal ha volgut veure els vídeos

El tribunal, amb la magistrada Carme Guil com a ponent, ha donat resposta al recurs de Cristòbal Martell i ha decidit mantenir a Dani Alves a la presó. La vista, on van participar totes les parts, la setmana passada, va servir per escoltar la defensa i també a les acusacions. En aquell moment es va voler posar en dubte la versió de la víctima per tal de complicar a la Secció Tercera mantenir Dani Alves a la presó. El futbolista haurà de seguir defensant-se des del centre penitenciari. La defensa d'Alves, després de conèixer la resolució, ha assegurat que el seu client "continua sent tan innocent com abans" i "la seva voluntat d'abandonar Espanya era i és inexistent". 

La decisió del tribunal s’ha allargat més del que estava previst pel visionament de les imatges de les càmeres de seguretat, segons han explicat fonts judicials a ElCaso.cat. Les imatges de les càmeres de seguretat mostren les entrades i sortides de l’espai VIP. 

La redacció d'ElCaso.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.