Una hora. És el que ha durat la vista a l'Audiència de Barcelona, aquest divendres, per discutir si Dani Alves ha de quedar en llibertat provisional o ha de continuar en presó preventiva fins  a la data del judici, acusat d'agressió sexual a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona.  L'advocat del  futbolista brasiler, Cristóbal Martell, ha assegurat que si obté la llibertat no fugirà perquè "es vol defensar" ja que sosté que té sòlides proves que les relacions sexuals van ser consentides, segons fonts jurídiques.

Per contra,  Ester Garcia, advocada de la víctima, ha assegurat que es manté el risc de fugida, ja que té capacitat econòmica, i una mostra evident és que els seus fills vindran a viure a Barcelona, projecte  familitar que ha qualificat de "fictici". I la fiscal també ha demanat que el futbilista continuï a presó, on està tancat des del 20 de gener passat, ja que el relat de la víctima "és contundent i sense motius espuris". És previst que en una setmana  la secció 3a de l'Audiència de Barcelona resolgui si Alves ha de continuar a la presó, o no.

audiencia barcelona advocats dani alves (2)
Vista a l'Audiència de Barcelona sobre la llibertat de Dani Alves, aquest divendres. /Foto: ACN

El risc de fugida

Aquesta segona vista a l’Audiència de Barcelona s’ha tornat a celebrar a porta tancada per  evitar la difusió de dades de la víctima, i només s’ha permès realitzar una fotografia a l’inici. El tribunal, de la secció tercera, és el mateix, que el febrer passat va desestimar deixar en llibertat Dani Alves en assegurar que es mantenia el risc de fugida, davant els indicis que l’incriminen per un delicte greu, que pot implicar una condemna de 12 anys de presó, i que té capacitat econòmica per fugir a Brasil, on  no hi ha acord d’extradició amb l’Estat espanyol, o en un país similar. Aquests arguments han tornat a ser exposats per la fiscal i l’acusació particular per demanar que no es deixi en llibertat l'exjugador del Barça. La magistrada Carme Guil tornarà a ser la ponent del tribunal.

L’arrelament qüestionat

A més de tenir arguments de defensa, Cristóbal Martell ha demanat als tres magistrats de la secció tercera que tornin a analitzar l’arrelament de Dani Alves, que té doble nacionalitat espanyola i brasilera. “Dani Alves se sent de Barcelona”, ha assegurat el penalista, segons fonts judicials, i ha recordat que  quan ja jugava a Turí i París tornava sempre de vacances a Barcelona, on es va comprar una casa. A la Ciutat Comtal també té el domicili l’empresa que gestiona el seu patrimoni, prova evident  per a la defensa que el seu arrelament és aquí i no a Brasil.

També s’ha exposat que els dos fills del futbolista brasiler vindran a viure a Barcelona. L’acusació particular, però ha qüestionat aquesta mesura ja que ha indicat que els fills van ser empadronats a Barcelona, el maig passat, i que encara no han vingut a la ciutat.

El divorci fals

I de l’extrem que la magistrada titular del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona va escriure en la interlocutòria que Dani Alves no tenia cap arrelament perquè la seva dona, Joana Sanz,  ha demanat el divorci,  Martell ha deixat anar en to bulerta: “Es va equivocar de canal”, referint-se a la televisió, perquè no es va comprovar si era cert o hi havia alguna sol·licitud, que la defensa ha demostrat que no.

La pericial a la víctima

Un dels arguments exposats per les acusacions és que la instrucció del cas contra Dani Alves gairebé està acabat i en pocs mesos es pot celebrar el judici. De les proves que queden per fer hi ha la pericial a la víctima, en la qual finalment també podrà participar de forma conjunta un pèrit de l’acusació, com li ho va permetre l’Audiència de Barcelona. La magistrada ha fixat que se li pregunti sobre el seu estat i les seqüeles, però no pels fets d’aquella nit en el reservat de la discoteca.

La denunciant sempre ha mantingut que van ser relacions sexuals no consentides. Les proves sobre les emprentes  dactilars d’Alves i la noia que hi havia en aquell petit lavabo són interpretades de forma oposada per les dues parts.