Dani Alves no es dona per vençut per poder sortir de la presó, on està tancat des del 20 de  gener passat, acusat d’agressió sexual a una noia en la discoteca Sutton de Barcelona. Un dels nous arguments exposats per la seva defensa, per anul·lar el risc de fugida, és que els dos fills de l’exjugador del FC Barcelona venen del Brasil a viure a Barcelona. En el recurs d’apel·lació presentat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona i al qual ha tingut accés ElCaso.cat, els seus advocats,Cristóbal Martell i Arnau Xumetra, informen a la sala que s’ha dit del brasiler que “és un treballador errant”, però  hi afegeixen que només a Barcelona ha tingut una casa de propietat, i que els seus dos fills s’han empadronat a la casa familiar (d’Esplugues de Llobregat), en haver avançat el projecte familiar  que els fills anirien a la universitat a l’Estat espanyol; projecte que ara s’ha avançat -indiquen- davant la “terrible” situació  familiar, i el fill gran cursarà el darrer curs de batxillerat a un centre de Barcelona.

 La defensa d’Alves ha presentat el recurs  d’apel·lació contra la seva presó provisional davant l’Audiència de Barcelona, saltant-se el recurs de reforma, davant la mateixa  magistrada que l’investiga, Concepción Cantón, que el 10 de maig passat va desestimar deixar-lo en llibertat provisional fins el judici, en sostenir que la gravetat dels fets i la seva capacitat econòmica mantenien el risc de fugida, i més si no té cap arrelament que el lligui a l'Estat espanyol; argument ara capgirat amb els fills.

No s'ha divorciat

En l’escrit de defensa, també es descarta que Alves s’hagi divorciat de Joana Sanz, com recull la resolució de la titular del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona. La defensa critica que la magistrada hagi escrit en la resolució que Joana Sanz “hagi demanat el divorci” sense ser cert, ni tenir document acreditatiu d’una possible demanda de divorci als jutjats, i que només consta el divorci de la primera dona, el 2012. Per això, la defensa del jugador de futbol insisteix que el risc de fuga d’Alves és “inexistent” ja que ell es vol defensar, i més amb l’equip de defensa que té i la recopilació de material probatori. La fugida és “impensable” s’inisteix i més si pot causar dany als seus fills.

“Empat de contradiccions”

Pel que fa a les proves, els advocats d’Alves insisteixen en la importància de la pericial de vídeo i fotogràfica -que asseguren que ha fet una agencia de detectius per la seva professionalitat-, en la qual es veu com la noia i les seves amigues  estan de forma distesa en el reservat amb el jugador i el seu amic, i que si van “distorsionar” aquest ambient, tot assegurant que era un ambient de por i tensió, també podria haver distorsionat què va passar en el petit lavabo del reservat. La noia sempre ha assegurat que van ser relacions sexuals no consentides: li ho va dir al porter de la discoteca que la veu plorant, als Mossos i davant la magistrada.

La defensa afegeix que si es critica Alves d’haver donat dues versions -primer negar la relació i després admetre-la- pot estar en “empat” de versions el presumpte autor i la presumpta víctima, perquè s’assegura que h ha “moltes inconsistències i incoherències”, en el relat de la noia.En el recurs, es reprodueixen les declaracions d’ella i les amigues.

El plor de la víctima, qüestionat

En aquest sentit, Martell i Xumetra  qüestionen que la Fiscalia i la magistrada assegurin que el relat de la  víctima hagi estat “clara, ferma, contundent i versemblant i persistent”.  Per la defensa, “aquesta valoració rumbosament adjectivada” no és  argumentades i també podrien definir "afirmacions amb mentides". 

Fins i tot, la defensa del futbolista qüestiona que el plor de la denunciant hagi sigut fruit d’haver patit una agressió sexual. L’acusació de la noia, exercida per l’advocada Ester Garcia, i la magistrada d’instrucció  han compartit l’argument que Alves ha canviat la seva versió en veure’s acorralat per les proves trobades al lavabo i al cos de la noia. Aixo no obstants, per la defensa, les empremtes trobades al lavabo poden ser compatibles  amb la versió de la denunciant com d’Alves. També minimitza, les ferides lleus als genolls d’ella. A més d'intrntar erosionar la seva versió de la víctima, la defensa d'Alves també podrà participar en la seva exploració conjunta per comprovar si té seqüeles després de l'episodi viscut i ella que relata com una violació.

Ara, l’Audiència de Barcelona haurà de recollir, novament, l’opinió de la Fiscalia i de l’acusació particular, abans de respondre si decretao no  la llibertat provisional de Dani Alves. Ho farà la mateixa secció 3a, que el febrer va denegar-li la llibertat, tot i que poden ser altres magistrats, i que acceptin els seus arguments. Especialment que els fills hagin vingut a viure a Barcelona.