Caçats uns productors de cànnabis a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). La Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local, ha desmantellat una plantació de marihuana en una masia de grans dimensions al municipi. El més sorprenent del cas és que el laboratori preparat i equipat per aconseguir cultius exprés estava ubicat al subsòl de l'edifici rural tradicional. Els agents han detingut un dels dos propietaris de nacionalitat neerlandesa, com a màxim responsable del negoci de substàncies estupefaents.

Accés al cultiu protegit i sota una trapa

Ambdós propietaris, a més, passaven desapercebuts davant dels veïns de la zona. Portaven una vida aparentment normal. No obstant això, ocultaven un gran secret als túnels subterranis de la masia: un laboratori de grans dimensions indoor de marihuana. El qual estava equipat amb l'última tecnologia i els mitjans materials més avantguardistes per poder dur a terme la collita amb totes les garanties i de manera exprés, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. El conreu dels cabdells de cànnabis era fàcil tal i com estava muntat, tot i la complexa ubicació de la plantació.

La Policia Nacional i la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols durant l'escorcoll a la masia
La Policia Nacional i la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols durant l'escorcoll a la masia / POLICIA NACIONAL

Per no ser descoberts, l'accés al cultiu també estava protegit. Per entrar, s'havia de fer pel graner de la finca a través d'una trapa camuflada, que donava accés mitjançant un complex sistema de túnels a un laboratori indoor de marihuana. Els investigadors, un cop van comprovar l'existència de la plantació, van contrastar el consum elèctric. Els informes tècnics de la companyia van demostrar la defraudació de llum, amb un amperatge molt elevant, i que ascendia per sobre dels 40.000 euros. Així, doncs, els agents de la Policia Nacional juntament amb els de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols van realitzar l'entrada i escorcoll de l'interior de la masia.

Més de 35 kilos de marihuana per exportar a Europa

Durant el registre, van confiscar més de 35 kilos de cabdells de marihuana envasats al buit i preparats per vendre en paquets d'un kilo cada un. Aquests s'introduïen previsiblement per part de grups criminals en dobles fons de vehicles amb la intenció de transportar-los a països centre europeus on es pot extreure un major benefici de les mercaderies. Amb tot això, els agents van detenir un home de nacionalitat neerlandesa, a qui se l'imputa un delicte contra la salut pública i la defraudació del fluid elèctric. L'individu ja ha estat posat a disposició judicial.

La marihuana confiscada per la policia
La marihuana confiscada per la policia / POLICIA NACIONAL