El conreu de marihuana a Catalunya s’ha convertit en un bon negoci. Il·lícit i perseguit per la policia, però un bon negoci. Els Mossos d’Esquadra han descobert que una organització criminal dedicada al narcotràfic havia trobat una nova manera per posar en marxa plantacions d’aquest tipus de droga: llogar xalets de luxe i adequar-los per fer-hi una gran plantació en el seu interior. 

No és el primer cop que els grups antidroga de la policia catalana descobreixen plantacions amagades en xalets de luxe de la costa catalana, però en aquest cas, els llogaters, els presumptes narcotraficants, pagaven cada mes un lloguer de 2.000 euros als propietaris, que no sabien res del que els nous inquilins del seu xalet a la urbanització Solimar de Tarragona tenien en marxa.

 

Imatge de l'entrada dels Mossos d'Esquadra al xalet de luxe / CME

 

Aquest passat 13 de maig agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir dos homes de nacionalitat albanesa de 26 i 42 anys, com a responsables de la plantació. Els acusen d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació elèctrica. Van entrar al jutjat de Tarragona i en van sortir al cap de poques hores. Els detinguts van passar diumenge a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs pels dos.

L’olor de marihuana s’escapava del xalet

La investigació es va iniciar a mitjans del mes d’abril arran de diverses informacions que feien sospitar que en un xalet de luxe d’aquesta urbanització de Tarragona, a la zona dels Monnars, en direcció a Tamarit, hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions. Els agents especialitzats en la guerra contra la marihuana de la comissaria de Tarragona van confirmar que la casa que els veïns havien assenyalat desprenia una forta olor de marihuana i que també havia estat modificada estructuralment per la part de la façana amb una clara intenció d’amagar l’activitat delictiva que s’estava desenvolupant.

Després de posar en coneixement de l’autoritat judicial els avenços en la investigació, el passat 13 de maig es va fer una entrada i escorcoll al xalet. Es van trobar unes 600 plantes de marihuana i es van detenir les dues persones que hi havia a l’interior, els dos de nacionalitat albanesa. Els Mossos investiguen si n’eren els propietaris o si només feien tasques de vigilància o jardineria

Segons fonts de la policia catalana, especialitzada en aquest tipus de negoci, molts dels jardiners que s’han detingut els darrers mesos, amb plantacions d’interior i també plantacions exteriors, són de nacionalitat albanesa. Les grans operacions contra el tràfic de marihuana que s’han fet recentment al Camp de Tarragona també han implicat detencions de persones d’aquesta nacionalitat, que sembla que s’hagi fet forta en la màfia de la marihuana.

Danys al xalet per valor de 80.000 euros

A l’interior del xalet es va intervenir un aparell professional d’envasar al buit, una bàscula de precisió i diversa documentació i indicis incriminatoris que estan en procés d’investigació. En aquest sentit, els detinguts tenien dins del xalet una sofisticada instal·lació elèctrica que els subministrava de manera fraudulenta l’electricitat, sense pagar.

Els Mossos d’Esquadra es van posar en contacte amb els propietaris del xalet, que van confirmar que no sabien quins negocis portaven entre mans els llogaters. Segons les primeres informacions, els danys ocasionats a l’immoble per part dels detinguts pugen a un total de 80.000 euros. Van fer destrosses al xalet i van tapiar diverses de les estances per tal de blindar la plantació, que hi havia a la planta baixa del xalet llogat.