El jurat popular declara culpable d'assassinat Rassoul Bissoultanov, l'home acusat de matar a Nicoló, un turista italià, d'una puntada de peu al cap a les portes de la discoteca St. Trop, a Lloret de Mar (Selva, Girona). El judici, que va començar el passat dilluns 30 de maig, ha conclòs que l'acusat va atacar-lo a traïció quan la víctima no podia defensar-se. L'altre acusat, a qui consideraven còmplice de l'agressió mortal, ha estat declarat no culpable pel tribunal. Ara, Bissoultanov enfronta una pena de mínim 15 anys de presó pel delicte. 

L'Audiència de Girona ha jutjat durant aquesta setmana el cas d'assassinat del jove turista italià que va morir el passat 12 d'agost del 2017 a causa d'una brutal pallissa a mans del txetxè Rassoul Bissoultanov i dues persones més, amics de l'atacant. L'agressió va produir-se de matinada a les portes de la discoteca St. Trop, situada a la localitat de Lloret de Mar. Aquella nit, la víctima i els seus cinc amics estaven de festa a la discoteca, que no comptava amb vigilants de seguretat, quan per causes que es desconeixien, Bissoultanov va empenyer el jove italià, i aquest s'hi va tornar. La reacció de Bissoultanov va ser clavar-li un fort cop de puny al cap, cosa que va fer caure la víctima a terra. A continuació, quan Nicoló encara jeia a terra indefens, Bissoultanov va clavar-li una puntada de peu al cap que va provocar-li un traumatisme cranioencefàlic i, conseqüentment, la mort. 

El veredicte no ha estat unànime

El veredicte al qual ha arribat el jurat popular no ha estat unànime, però set dels nou membres que el conformaven han considerat provat que la coça mortal va ser propinada a traïció, quan la víctima estava a terra i sense poder-se defensar, segons ha pogut saber l'ACN. Els nou membres del jutjat popular havien de decidir si l'acusat sabia que, en donar-li la puntada de peu al cap, podia matar o infligir el màxim dolor possible a la víctima o si, per contra, va fer-ho sense tenir en compte les conseqüències que la seva acció podia tenir. Finalment, el jutjat ha conclòs que Rassoul Bissoultanov va atacar a Nicoló amb la voluntat de  "fer-li el màxim mal possible", atacant-lo en una zona vital com és el cap, avança l'ACN. El tribunal ha justificat la decisió destacant que l'acusat tenia avançats coneixements de tècniques de combat i de lluita, i que aquests coneixements el feien plenament "conscient de quin podia ser el resultat final".

El tribunal ha considerat que l'altre acusat dels fets, un amic del principal acusat, per a qui dues acusacions demanaven fins a 15 anys de presó com a còmplice, no va participar en l'agressió mortal

La justícia italiana demanava cadena perpètua; a Catalunya, enfronta fins a 24 anys de presó

L'acusat enfrontava una pena de cadena perpètua, sol·licitada per la justícia italiana, i va preferir ser jutjat a Catalunya. Aquí, la pena mínima de presó que enfronta és de 15 anys, i és la que sol·licita la seva defensa. Per altra banda, tant la Fiscalia com dues de les acusacions (l'ajuntament de Lloret i FECASARM) demanen 24 anys de presó per a Bissoultanov, mentre que la família de la víctima en demana 25. El cas ha quedat vist per a sentència, i l'advocat defensor de l'acusat ja ha anunciat que la recorrerà. L'acusat, que va complir tres anys i deu mesos de presó preventiva a Figueres, estarà en llibertat fins aleshores.