Nova mort violenta a Catalunya. Aquesta tarda una dona d’uns 60 anys ha estat trobada morta a casa seva, amb ferides d’arma de foc, en un pis d’Empuriabrava, a l'Alt Empordà. Poca estona més tard els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, a la zona de Portbou, han pogut detenir el presumpte autor dels fets, un home.

Detingut camí de França

La policia l’ha pogut aturar quan es dirigia cap a França amb una autocaravana sostreta i han recuperat l’arma, una pistola de 9 mm, la que presumptament ha fet servir per disparar contra la víctima al carrer de la Noguera d'Empuriabrava.

L'autor dels trets, un home d'uns 55 anys de nacionalitat estrangera, ha enfilat la carretera en direcció a Roses i, des d'aquí, ha agafat el trencant que puja cap a Cadaqués i que també entronca cap al Port de la Selva, Llançà, Colera i Portbou. Totes les policies de la zona, a qui s'havia alertat per emissora, estaven preparades per tal de poder evitar que pogués entrar a França. A Portbou la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Llançà l'han aconseguit interceptar al mig del poble i l'han arrestat, a l'encreuament entre l'N-260 i els carrers Emili Granados i Frederic Marès, després de fer-lo sortir de l'autocaravana.

Les primeres conclusions de les investigacions no semblen indicar que es tracti d’un cas de violència masclista. Els Mossos no descarten que pugui tractar-se d'un assalt violent a casa de la dona, que era de nacionalitat alemanya, i que per alguna cosa el presumpte lladre hagués obert foc. Tot i això, la investigació encara en marxa per aclarir els fets i s’ha decretat el secret de sumari.

Sis crims en pocs dies a Catalunya

És el sisè crim registrat aquesta setmana a Catalunya. El primer va ser el 18 de setembre. Un individu que feia estona que estava generant enrenou a la zona de Pubilla Cases va intentar robar el patinet d’un home d’uns 30 anys, el Gabriel. Ell s’hi va resistir i el lladre li va clavar un ganivet al pit. No es va poder fer res per salvar-li la vida. L’agressor, conegut al barri, va escapar amb el patinet.

El segon, el 19 de setembre. Dos homes i una dona van entrar al bingo de Tortosa per intentar-se fer amb els diners de les màquines i de la caixa forta. A l’interior es van trobar un client que els hi va llençar un tamboret i li van disparar a l’espatlla. L’Olga, la responsable del local, tot i no enfrontar-se als lladres, va rebre un tret al cap.

El tercer, també el 19 de setembre. Un enfrontament soterrat entre famílies que viuen a la Mina, el barri més conflictiu de Sant Adrià de Besòs, va acabar a trets. L’excusa, una discussió de trànsit. Al fons, però, una enemistat de feia temps. A trets del calibre 12 un home va abatre’n un altre, de 44 anys, al mig del carrer. Va arribar al CAP amb vida, però va acabar morint. La família de l’home que va obrir foc, que la policia ja sap qui és, va escapar aquella mateixa nit del barri.

El quart, el 20 de setembre. La cuidadora d’una àvia de Reus, de 85 anys, truca de matinada al 112 alertant que la dona ha caigut del llit, que té un cop a la cara i que s’ha mort. Tot podia semblar un accident domèstic amb resultat fatal. Però el forense no va veure clares les lesions que presentava la dona, que no eren compatibles amb caure del llit. La cuidadora, de 38 anys, va ser arrestada per l’homicidi.

I el cinquè, el 20 de setembre. L’Ana, de 21 anys, veïna de Campdevànol, va aparèixer sense vida a casa seva, al centre del poble. Tenia la cara plena de cops, les ferides no deixaven dubte. Algú l’havia colpejat fins a la mort amb un objecte contundent. La policia ha detingut la seva parella, l’Alberto, un home de 36 anys, també de nacionalitat espanyola, acusat d’haver-la assassinat. La policia ho investiga com un crim masclista.