Rafael García Fernández, conegut popularment com El Rafita, és un home que va violar i assassinar a Sandra Palo fa 18 anys a Getafe (Madrid). Des de llavors, ha estat detingut fins a 22 vegades. L'última va ser fa pocs dies per una estafa de Wallapop.

Violació i assassinat de Sandra Palo a Madrid

El cas de Sandra Palo Bermúdez va commocionar la societat espanyola l'any 2003. El crim va passar a Getafe quan la víctima tenia 22 anys i va ser segrestada per un grup de menors d'edat mentre estava esperant l'autobús. En total, entre quatre joves la van violar i tres d'ells la van assassinar ruixant-la amb gasolina després de l'agressió sexual.

El Rafita tenia 14 anys quan va cometre el macabre crim

El Rafita, que en el moment dels fets tenia 14 anys, va ser condemnat a un internament de quatre anys en un centre de menors, una condemna que molta gent va considerar insuficient per la gravetat dels fets. Quan va sortir del centre, es va convertir en un delinqüent multireincident, un fet que va causar un gran debat mediàtic sobre els delinqüents menors d'edat i la seva possibilitat de ser reinserits a la societat.

Rafael García Fernández / Arxiu

Rafael García Fernández, l'assassí de Sandra Palo, ha estat detingut per estafar una persona a Màlaga i ja està en llibertat, tot i que té 22 antecedents policials / Arxiu 

En total, té 22 antecedents i 16 ordres de crida i cerca

En total, el Rafael acumula 22 detencions i 16 ordres de crida i cerca per diversos delictes: pertinença a organització criminal, robatori de vehicles, violació del domicili i danys i delictes contra la seguretat viària.

Actualment, Rafael García Fernández té 33 anys i la setmana passada va ser detingut de nou. El motiu? Va estafar un home a través de Wallapop venent-li un radiocasset que no funcionava a Màlaga. Per aquest mateix motiu, va haver de pagar una multa a terminis, però de cop i volta, ho va deixar de fer.

En llibertat després que la seva germana pagués la multa de 650 euros

Per aquest mateix motiu, van emetre una ordre de crida i cerca i va ser detingut al carrer Concejo de Teverga, al barri madrileny d'Entrevías, però va tornar a quedar en llibertat després que la seva germana pagués la multa de 650 euros que tenia pendent per aquest delicte lleu d'estafa.

El Rafael és un assassí, un violador, un estafador, un criminal i un lladre molt violent i, malgrat la gravetat dels fets, no està a la presó, uns fets que han causat gran inseguretat a tot arreu, sobretot a la zona de Madrid, que és on va ser vist per última vegada.

Comença el judici contra Bernardo Montoya pel crim de Laura Luelmo

Un altre delinqüent multireincident és l'assassí de Laura Luelmo, que serà jutjat aquest dilluns acusat de segrestar, torturar, violar i assassinar una professora de Zamora. Fiscalia demana una pena de presó permanent revisable per Bernardo Montoya, que ja havia estat a presó anteriorment per haver matat a punyalades una dona.