Gir de 180 graus en la investigació del crim de Meco: l'Alberto, un nou investigat, confessa l'assassinat de la Míriam Vallejo. "La vaig matar, no sé per què. Ho vaig fer", explica l'home en uns missatges.

Crim de Meco: l'assassinat de Míriam Vallejo Pulido

Els fets es remunten al 16 de gener del 2019 quan van assassinar a Míriam Vallejo Pulido, coneguda popularment com a Mimi, a Meco (Madrid). La jove de 25 anys va sortir a donar una volta amb el seu gos i va ser assassinada amb 89 punyalades.  Gairebé tres anys després del crim, encara no s'ha aconseguit resoldre qui la va assassinar ni per què, ja que era una persona que no tenia problemes amb ningú.

L'Alberto és un home violent i perillós amb molts antecedents policials

El nou investigat és l'Alberto B.L., de 29 anys i de nacionalitat espanyola: és un delinqüent, drogoaddicte i alcohòlic. És de Azuqueca de Henares (Guadalajara) i, des del gener d'aquest 2021 està ingressat a presó, però per uns altres delictes. Es tracta d'un home molt violent que té antecedents per violència masclista, amenaces, desobediència i danys, entre molts altres.

"Ara has d'anar a la Policia, mira el nom: Míriam Vallejo. La vaig matar. 68 punyalades"

"No saps el que he fet. No teniu ni idea. Et vaig dir una vegada que no podia dormir a les nits. La vaig matar, no sé per què. Ho vaig fer. Aquesta és la meva condemna i no sé per què estic tan malalt. Ara has d'anar a la Policia, mira el nom: Míriam Vallejo. La vaig matar. 68 punyalades", explicava l'investigat en un WhatsApp que va enviar a un dels seus terapeutes de Remar, que és una ONG que ajuda a persones en risc d'exclusió social.

Demanen que s'investigui l'Albert com a presumpte autor de l'assassinat de la Mimi

Aquests missatges van ser enviats 11 mesos després del crim, el 29 de desembre del 2020. Després de molts mesos d'investigacions, en les quals s'inclouen els WhatsApps de l'Alberto, els policies han fet arribar els informes als jutjats, des d'on han demanat que l'investiguin i li extraguin mostres d'ADN per esbrinar la seva presumpta implicació en el crim, avança l'ABC.

La confessió de l'Alberto s'ha d'agafar amb pinces, ja que anteriorment ha mentit a la Guàrdia Civil amb relació a altres crims. No obstant això, en aquest cas, hi ha indicis suficients que podrien demostrar que l'Alberto és el culpable de l'assassinat, perquè va explicar detalls dels fets i, a més a més, la geolocalització del seu mòbil el situa en el lloc dels fets en el moment dels fets. 

Miriam chica asesinada Meco

Míriam Vallejo és una dona de 25 anys que va ser assassinada a Meco (Madrid) fa tres anys: demanen que s'investigui un home que ha confessat el crim en uns whatsapps / Xarxes socials

La investigació continua oberta per saber com va morir la Míriam Vallejo

Així doncs, tot apunta que aquest home de 29 anys és el culpable del crim de Meco, uns fets que encara no han estat 100% corroborats. Caldrà espera a saber com avança la investigació per esbrinar més detalls i esclarir el crim. L'Alberto es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades acusat d'un delicte d'homicidi o d'assassinat per la mort de la Míriam Vallejo.