El Josele és un home de 48 anys que està acusat d'haver assassinat a punyalades la seva parella a la Corunya. L'home ja tenia dues denúncies de dues parelles diferents i va fugir a Madrid després dels fets, però el van enxampar.

José Ramón Guerreiro Galdo assassina a Mónica Marcos Piñeiro

Els fets van passar el dijous a la Corunya quan, presumptament, José Ramón Guerreiro Galdo, de 48 anys, va assassinar a punyalades a Mónica Marcos Piñeiro, de 52 anys i després va fugir amb avió a Madrid.

Mónica Marcos Piñeiro / Facebook

Mónica Marcos Piñeiro presumptament ha estat assassinada per la seva parella, José Ramón Guerreiro Galdo, a la Corunya / Facebook

El fill de la dona assassinada va trobar el seu cadàver

La Mònica era mare de dos fills, treballava en el forn de pla El Birloque i era una persona molt estimada pels veïns de la ciutat, que encara no donen crèdit a què ha passat. De fet, va ser un dels seus dos fills qui va trobar el cadàver de la seva pròpia mare a l'interior del seu pis i, immediatament, va avisar a la Policia Nacional.

Dues dones el van denunciar per violència de gènere

Els agents van aconseguir localitzar el Josele a Madrid i el van detenir com a presumpte autor d'un homicidi masclista. Al presumpte agressor li consten ja dues denúncies prèvies de dues dones diferents per violència de gènere i, segons explica La Voz de Galicia, tenia una actitud "xulesca" i es passava hores assegut davant la fleca on treballava la Mónica, probablement per controlar-la.

Assassinen una dona a O'Barco de Valdeorras

Aquesta no ha estat l'única dona assassinada a Galícia i, de fet, la setmana passada van trobar el cadàver de la Rosi, de 29 anys, a l'interior de casa seva a O'Barco de Valdeorras (Ourense). La van asfixiar i tenia cops per tot el cos i, tot i la gravetat dels fets, de moment no hi ha cap persona detinguda. 

Cas sota secret de sumari i sense cap detingut

Tot va començar quan, el divendres, la Rosi no va anar a treballar i una companya de feina la va començar a trucar, ja que no era habitual que faltés a la feina, però ella no li agafava el telèfon i quan els policies van entrar al seu domicili, van veure que l'havien assassinat: el cas es troba sota secret de sumari i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Crida i cerca per l'assassí del crim masclista de Sabadell

Malauradament, no sempre aconsegueixen detenir els assassins masclistes i, de fet, a Catalunya, estan buscant el José Paulino, un home que està acusat d'haver matat la seva parella a Sabadell (Vallès Occidental). Després de presumptament matar-la, va fugir del lloc dels fets i els Mossos d'Esquadra l'estan intentant localitzar, ja que es podria enfrontar a penes de presó per un delicte d'homicidi masclista.