Una dona de 52 anys ha estat assassinada presumptament per la seva parella a la Corunya. Ha estat el seu fill qui ha trobat el cos apunyalat fins a la mort de matinada a la seva pròpia casa.

Busquen l'assassí d'una dona a la Corunya

Els fets s'han produït cap a les dues d'aquesta matinada, quan el fill d'una dona de 52 anys ha trobat la seva mare morta al seu domicili del carrer Juan Darriba, al barri del Birloque de la Corunya.

Assassinat masclista en A Coruña / EFE

Assassinat masclista a la Corunya / EFE

Segons han explicat des de la Subdelegació del Govern, el jove va trobar la víctima amb ferides d'arma blanca, que li van llevar la vida. Ara la prioritat és trobar la persona que empunyava l'arma, que se sospita que és la parella de la dona, un home de 48 anys.

El seu fill troba la mare morta

Quan es va trobar el cadàver, el presumpte autor no es trobava al domicili i és ara la Policia Nacional l'encarregada de localitzar-lo com a presumpte autor de l'assassinat. En concret, la Brigada de la Policia Judicial s'ha fet càrrec de la investigació, que aclarirà si és, com tot apunta, un nou cas d'assassinat masclista.

Fleca que regentava la víctima / EFE

Fleca que regentava la víctima / EFE

El presumpte homicida té antecedents per violència de gènere contra dues dones, encara que no contra la víctima, que regentava una fleca a la zona. A més, el fill ha confirmat que la seva mare i la seva parella havien tingut una forta discussió fa uns dies.

Segon assassinat masclista de la setmana

Aquest es tractaria, en cas de confirmar-se, del segon assassinat amb motiu de gènere de la setmana, després que dilluns un home degollés la seva dona a la Vila Joiosa, Alacant.

Guàrdia Civil / EFE

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil / EFE

Tot es va descobrir a l'hora de la sortida de l'escola, quan el centre escolar al qual van els tres fills de la parella va avisar la Guàrdia Civil que la mare no havia anat a recollir els nens. Agents de l'institut armat es van presentar llavors a la casa familiar, on ningú no contestava a la porta.

Degolla la seva dona i es tira per un pont a la Vila Joiosa

Finalment, van enderrocar la porta i van trobar la dona amb un profund tall al coll, degollada i sense vida. Els sanitaris no van poder fer res per salvar-la i el forense va autoritzar l'aixecament del cadàver al voltant de dos quarts de vuit de la tarda.

Guàrdia Civil arxiu|arxivament / Europa Press

Imatge d'arxiu d'un cordó de la Guàrdia Civil / Europa Press

Per la seva part, l'home s'havia suïcidat hores abans, tirant-se des d'un pont del municipi alacantí. La tragèdia va deixar la família del matrimoni trencada, amb tres fills menors, per a qui ara s'han activat tots els protocols de Benestar Social.

Com en molts casos que acaben en assassinat, no constaven denúncies prèvies per maltractaments en la Policia Local ni tampoc constava que la víctima estigués en el sistema de seguiment integral per casos de violència de gènere.