Un jove de 28 anys ha anat a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ubicada al districte de Sant Martí de la capital, per confessar que ha matat la seva exparella, de 27 anys, a casa seva, deixant orfe el seu fill petit. A l'espera del resultat de l'autòpsia, s'ha pogut saber que la jove víctima va morir escanyada al seu llit, tal com la van trobar els agents després d'acompanyar l'assassí al domicili que compartien.

Un home es lliura a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts de set d'aquesta tarda de dilluns, quan un home, de nacionalitat equatoriana i 28 anys, s'ha presentat a la comissaria que té la Guàrdia Urbana de Barcelona al districte de Sant Martí. Sense esperar, ha dit directament a l'agent que hi havia a la porta que acabava de matar la seva dona, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts policials a ElCaso.cat. Immediatament, una patrulla ha acompanyat l'assassí confés fins a casa seva, un pis ubicat a Gran Via de les Corts Catalanes, al seu pas pel barri del Clot.

Allà, estirada al llit, ja sense vida, i amb signes de violència al voltant del coll, han trobat la víctima, de 27 anys i nacionalitat espanyola. Segons detalla el mateix mitjà, els guàrdies urbans han pogut reconèixer que tenien un fill en comú perquè han vist diverses joguines del petit en diverses àrees del pis, encara que l'home ha assegurat que en el moment en què ell ha acudit per confessar els fets a comissaria, el nen era amb un familiar.

Diu que ha matat la seva dona a la seva casa del Clot

Davant dels fets, un responsable de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha contactat amb els Mossos d'Esquadra, que han enviat agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Barcelona per fer-se càrrec del cas. Seran ells els responsables d'investigar els fets per determinar les circumstàncies de la mort de la jove —que hauran de mostrar l'autòpsia i les anàlisis forenses— i altres factors, com si la víctima havia denunciat anteriorment la seva parella, si havia alertat alguna persona del seu entorn o si hi va haver amenaces prèvies.

Guàrdia Urbana Barcelona / Mar Acer

L'home s'ha presentat a la comissaria de la Guàrdia Urbana per confessar el crim / Mar Acer

D'altra banda, ja en comissaria, els agents dels Mossos a càrrec del cas intentaran aconseguir en presència de l'advocat la confessió de l'assassí, que ja serà considerada prova contra ell davant del jutge quan passi a la seva disposició en les pròximes hores. Es tracta de la segona víctima de violència de gènere enguany a Catalunya, després de l'assassinat d'una dona de 51 anys a Martorell, que va ser assassinada pel seu marit el passat 21 de febrer.

Va ser la mateixa Policia Local de la localitat qui va trobar l'assassí pel carrer, desorientat i amb taques de sang, que ell va atribuir a una baralla en una discoteca la nit anterior. Tanmateix, després de traslladar-lo a l'hospital per revisar si estava ferit, una altra patrulla es va dirigir al domicili, on van descobrir el cadàver de la seva dona, Mercedes, amb signes d'haver patit una mort violenta.