L'assassí masclista de Martorell (Baix Llobregat) va ser enxampat ple de taques de sang i amb una ferida. Quan els policies li van preguntar per què estava ferit i ensangonat, ell va dir que la nit abans s'havia barallat en una discoteca, però de seguida el van enxampar amb el cadàver de la seva parella.

Els fets van passar el dissabte al matí en un pis del carrer situat a prop de la Plaça Joan Serrats de Martorell.  Cap a les 11:00, la Policia Local de Martorell va veure que hi havia un home amb una actitud molt estranya al mig del carrer.

Ferit, amb taques de sang i molt desorientat

Per aquest mateix motiu, es van apropar cap a ell i van poder comprovar que estava ferit, tenia taques de sang i estava molt desorientat. Quan li han preguntat què havia passat, ell va explicar que la nit del divendres s'havia barallat en una discoteca, una explicació que no va convèncer als agents.

El sospitós va ser traslladat d'Urgències a l'hospital de Martorell i, paral·lelament, els policies van entrar a casa seva, ja que van sentir una olor estranya. La porta estava oberta i la pitjor de les hipòtesis es va complir: van trobar el cadàver d'una dona amb signes d'haver patit una mort molt violenta.

La Mercedes era la parella del presumpte assassí

Immediatament, han detingut aquest home de 52 anys com a presumpte autor de la mort de la Mercedes, de 51, que era la parella del presumpte assassí. De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte autor dels fets, que es podria enfrontar a penes de presó molt elevades per un delicte d'assassinat o d'homicidi per violència de gènere.

violencia machista EFE

La Mercedes era una dona de Martorell (Baix Llobregat) que ha estat assassinada per la seva exparella. És la primera dona morta per violència masclista a Catalunya aquest 2022 / EFE

Primer assassinat masclista a Catalunya aquest 2022

El cas es troba sota secret de sumari i hi ha una investigació oberta, en mans dels Mossos d'Esquadra, per esbrinar més detalls i esclarir els fets. El crim de la Mercedes ha causat gran commoció en aquest municipi del Baix Llobregat, ja que s'ha convertit en el primer crim masclista de Catalunya d'aquest 2022.

Un noi mata una menor a Totana: primer crim masclista de la Regió de Múrcia

Malauradament, aquest no ha estat l'únic cas d'assassinat masclista en els darrers dies. La setmana passada, un noi de 19 anys va assassinar una adolescent de 17 a Totana (Múrcia). La menor era víctima de violència de gènere, tot i que no havia presentat cap denúncia i, farta del maltractament, va decidir deixar el seu nòvio, motiu pel qual ell la va matar.