No apareix per enlloc. L’home d’uns 45 anys de nacionalitat ucraïnesa que el divendres a la nit va agredir l’home amb qui compartia mas a Flix, a la Ribera d’Ebre, s’ha esfumat. Ningú sap on és. Els Mossos d’Esquadra l’estan buscant des del moment que la víctima, després de ser traslladada al cap per la seva parella, els dos de nacionalitat alemanya, va morir. El que hagués pogut ser una simple baralla entre dues persones que compartien pis -la víctima el va intentar fer fora, per causes que encara no s’han pogut aclarir- es va convertir en, com a mínim, un homicidi

Plenament identificat, els Mossos d’Esquadra han estat tot el cap de setmana buscant-lo per detenir-lo, però encara no l’han trobat. No és complicat escapar-se de la policia per la zona on viuen. A tocar de la carretera C-12 en aquest municipi de la Ribera d’Ebre hi ha masos, masies i cases disseminades per desenes de camins que, alguns no porten enlloc. Els investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de les Terres de l’Ebre confien que l’home encara és a Catalunya i que no tardarà a caure

Va ajudar a carregar l’home al cotxe de la dona

En el moment dels fets els tres que vivien al mas eren allà. Alguna cosa es va tòrcer. La parella, que no arriba als 50 anys, en fa molts que viuen en aquest mas auster i gairebé construït per ells mateixos a Flix. Una discussió entre els dos homes, no era el primer cop que es barallaven, va anar pujant de to fins que, tot sembla apuntar, que l’home ucraïnès va colpejar l’home alemany, que va caure. Un mal cop el va deixar inconscient. Com van poder, l’agressor i la dona, el van carregar al cotxe, i conduint ella, es van dirigir cap al CAP. Allà no van poder fer res per salvar-li la vida. 

El testimoni de la dona va ser clau per identificar l’home que, presumptament, va donar el cop mortal al seu marit. Els Mossos pensaven que seria un cas fàcil de resoldre. Però quan la policia es va presentar al mas, en un camí que entra per la C-12, al punt quilomètric 92, l’home ja no hi era. Totes les patrulles de la policia de Catalunya tenen el seu nom, si el veuen o l’aturen en un control de pas, saltarà una alerta i podrà ser arrestat. De manera paral·lela, la investigació policial segueix oberta.

Alerta “vermella”

És el mateix que ha passat, aquesta matinada, a Castelló d’Empúries, on un control rutinari dels Mossos d’Esquadra a la carretera C-260 ha permès la detenció del jove de 22 anys que està relacionat amb l’assassinat de la nit de la Castanyada de Salou, on va morir un jove de 18 anys. Els agents l’han identificat, i en posar el seu nom al sistema informàtic de la policia, ha saltat l’alerta vermella, com es coneix en l’argot policial, i ha estat detingut.