Novetats del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona: el Tribunal Suprem confirma les penes de presó de 25 i 20 anys de presó per la Rosa Peral i per l'Albert López per l'assassinat del Pedro Rodríguez.

Desestimen els recursos de la Rosa i l'Albert

En aquesta sentència es desestimen els recursos de les defenses i avala la sentència amb la qual els va condemnar un jurat de l'Audiència de Barcelona, i que ja va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després d'un primer recurs.

Rosa Peral y Pedro Rodríguez / Xarxes Socials

Rosa Peral i Pedro Rodríguez, qui va matar juntament amb Albert López / Xarxes socials

Condemnats per un delicte d'assassinat amb traïdoria

Els dos estan condemnats per un delicte d'assassinat amb traïdoria, Peral a 25 anys de presó i López a 20, ja que a ella se li va afegir l'agreujant de parentiu perquè era la parella sentimental de la víctima.

Albert López / Xarxes Socials

Albert López ha estat condemnat a 20 anys de presó per l'assassinat de Pedro Rodríguez / Xarxes socials

El Pedro Rodríguez va ser assassinat la matinada del 2 de maig de 2017, i el Tribunal Suprem avala que el van matar a la casa que compartia amb Peral a Vilanova i la Geltrú (Garraf), seguint un pla comú, i "després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima diverses vegades per a fingir que feia la seva vida amb normalitat" i intentar incriminar l'exmarit de Peral.

El maten a l'interior de casa la Rosa i cremen el seu cadàver al pantà de Foix

Després, van cremar el cadàver dins del cotxe de la víctima, la qual cosa ha impedit esclarir les causes de la mort: segons la sentència, el van matar a casa i després el van cremar a l'interior del seu propi cotxe al pantà de Foix.

A causa de l'estat en què es trobava el cos del Pedro, no han pogut determinar quina ha estat la causa exacta de la seva mort per dos motius: per les versions contradictòries entre tots dos assassins i per l'estat de calcinació en què es trobava el cos. Però el que sí que tenen clar és que va ser una mort violenta i planificada.

"La desaparició del sofà de l'habitació, les restes de sang de la víctima trobats en aquesta, l'absència dels acusats d'alguns símptomes suggerents d'haver mantingut algun enfrontament físic. Tot això dibuixa un mar tota d'acció en la qual, qualsevol mitjà utilitzat per matar el Pedro atorga la mateixa consideració de traïdoria", explica la sentència.

La Rosa Peral i l'Albert López passaran 20 i 25 anys a presó

La sentència remarca que Peral i López es van aprofitar de la confiança de Pedro Rodríguez en estar a casa amb la seva parella, insisteix que va ser planificat i en què són "dues persones que per la seva professió estan habituades a solucionar situacions de confrontació física" i que el pla que tenien era assassinar-lo mentre estigués adormit. Així doncs, es dona el cas: Albert López i Rosa Peral són els assassins del Pedro Rodríguez i, per aquests motius, passaran 20 i 25 anys a presó.