La propietària del Bar de Pérez del barri del Poble-sec de Barcelona, apunyalada el passat 18 de maig, ha acabat morint a l’hospital després de, segons tot sembla indicar, no poder superar les ferides causades pel seu germà a primera hora d’aquell dia. La dona tenia 58 anys i era la propietària, des de feia un munt d’anys, d’aquest bar, d’arrels gallegues, a la cantonada entre el carrer de Salvà i el carrer de Magalhães, en aquesta zona del Paral·lel de Barcelona.

Els fets es remunten a l’hora del cafè del passat 18 de maig. Un home va entrar al bar i després d’estar-hi una estona, va acostar-se a la dona i li va clavar diverses ganivetades, caient a terra molt malferida. La dona, que va ser atesa primer pels mateixos clients del bar, va haver de ser traslladada en estat crític a l’hospital, on el cap de pocs dies, va acabar morint. 

En aquell moment ningú sabia que l’home que havia assaltat la dona era familiar seu. La Guàrdia Urbana de Barcelona va poder detenir l’home, a pocs metres, al número 40 del mateix carrer de Salvà. 

Apunyalada pel seu germà

Quan va ser identificat i detingut, la policia va poder saber que l’home que havia apunyalat la Celsa, com tothom coneixia la dona del Bar de Pérez, era el seu germà. L’home tenia uns 40 anys i feia poc temps que vivia a Barcelona. Segons han explicat fonts de la investigació policial, l’home pateix un trastorn psiquiàtric. Després d’estar ingressat, i passar uns mesos fora de Catalunya, va tornar. Les investigacions del grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d’Esquadra hauran d’aclarir què va passar, què va portar a l’home a atacar a la seva germana i quin rerefons hi havia entre els dos. 

Tot i que la policia té clar que les ferides que li va provocar el germà van provocar la mort de la dona, i que, per tant, el que en un primer moment es va qualificar d’un presumpte delicte de temptativa d’homicidi, ara s’hauria de considerar un delicte d’homicidi, oficialment els Mossos d’Esquadra encara no han confirmat que el crim del Bar de Pérez s’estigui tractant com un homicidi consumat

El germà, a presó

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona va morir quan ja havia estat traslladada a planta de l’hospital on estava ingressada. Els informes forenses hauran de confirmar si les greus ferides que li va provocar el seu germà van causar la mort, un fet que complicaria la condemna, si s’acaba produint, contra l’arrestat. De moment, l’home espera a presó.

Més crims a Barcelona

Tot i que en un primer moment es va creure que l’assalt en aquest bar del Poble-sec podria estar relacionat amb els molts robatoris que cada dia es registren a la ciutat de Barcelona, quan es va poder confirmar que l’arrestat era el germà de la víctima es va descartar aquesta línia d’investigació. El crim del Bar de Pérez, però no és el primer a la capital aquest 2022.

En l’àmbit de la gran Barcelona, de l’àrea metropolitana, aquesta nit una baralla en una nau ocupada de Terrassa ha acabat amb un home de 60 anys mort. Els Mossos d’Esquadra han detingut l’agressor i presumpte homicida, un jove de 29 anys.