No voler servir un kebab a un habitual multireincident de Vilafranca del Penedès li ha sortit car al responsable de Pizza Rico, del carrer de Bisbe Panyelles de la capital de l'Alt Penedès. Aquest diumenge al vespre, un home de 22 anys, marroquí, el va apunyalar diverses vegades a l'exterior del local, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L'home, de nacionalitat pakistanesa, està fora de perill, però va resultar ferit greu i va haver de ser traslladat a l'hospital amb ferides al braç i a la cama per intentar defensar-se de l'agressió. Va perdre molta sang, però va poder ser estabilitzat, i no es pateix per la seva vida.

Els fets es van produir aquest diumenge al voltant de les onze de la nit en aquest kebab a tocar de l'estació de trens de Vilafranca del Penedès. L'home es va presentar al local i va ser expulsat pel responsable, que per causes que encara no s'han aclarit, no li va voler servir un kebab. El jove de 22 anys va marxar del local, però hi va tornar al cap de poca estona. La discussió va seguir i va ser quan el responsable va sortir fora del local per tornar-li a demanar que marxés i va ser quan l'agressor va treure un ganivet i el va ferir al braç i a la cama. Després, va escapar.

Quan van arribar els serveis sanitaris, van atendre el responsable del local i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Vilafranca van fer recerca de l'agressor. Era un conegut de la zona, habitual i protagonista d'altres incidents, i va poder ser detingut per un delicte de lesions. Està previst que aquest dimarts sigui traslladat pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vilafranca fins als jutjats, on serà entregat al jutge de guàrdia, a l'espera que decideixi si ingressa a presó o no. Les ferides, tot i que són greus, no han afectat cap òrgan vital, i la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Alt Penedès ha descartat tractar-ho com una temptativa d'homicidi i ho ha rebaixat a delicte de lesions, a l'espera de què consideri la Fiscalia i el mateix jutjat de guàrdia.

Catalunya, fora de control

Sigui com sigui, aquest nou incident posa en relleu l'increment de crispació que viu Catalunya amb l'augment d'incidents amb armes de foc i armes blanques, que escalen ràpidament discussions o baralles banals, com aquesta de Vilafranca del Penedès per un kebab. A Catalunya s'han superat els 45 crims durant els primers sis mesos de l'any 2024, una xifra que si es manté la tendència, serà de rècord a 31 de desembre.