L'Óscar és el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Durant dos mesos, va tenir el seu telèfon punxat per buscar pistes que poguessin corroborar la seva implicació en el crim. Ha sortit a la llum una de les converses que va tenir amb la seva germana. La seva manera de parlar deixa entreveure el que els investigadors ja sospitaven: l'Óscar sabia perfectament que l'estaven espiant.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil fa més de set mesos que treballa per saber com va morir la jove de 36 anys de Traspinedo. La jutgessa va autoritzar que s'intervingués el telèfon de l'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López.

Esther López desaparecida / Archivo
Esther López de la Rosa / Arxiu

L'Óscar tenia un control estricte de les comunicacions

No obstant això, després de dos mesos punxat, no van trobar cap pista que esclarís res. Això ha estat perquè el sospitós era plenament conscient que l'estaven espiant. El Norte de Castilla ha tingut accés a algunes de les trucades d'aquest home, que "tenia un control estricte de les comunicacions".

"Busquen on no hi ha i em fa ràbia, perquè no se centren on s'han de centrar"

Aquest control es veia, sobretot, amb les persones del seu voltant, ja que tenia por que diguessin alguna cosa que el pogués posar en una situació compromesa. "Busquen on no hi ha i em fa ràbia, perquè no se centren on s'han de centrar", diu l'Óscar en una de les converses amb la seva germana.

Mort violenta d'Esther López de la Rosa

A ulls dels investigadors, hi ha molts indicis de què l'Óscar és el responsable de la mort violenta d'Esther López de la Rosa, que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 12 de gener a Traspinedo. El seu cadàver va ser trobat tres setmanes després a la cuneta d'una carretera. 

L'actitud d'aquest home, des del principi, va ser molt sospitosa, ja que es va mostrar molt despreocupat per la seva amiga desapareguda. Per si no fos poc, va mentir amb les coartades i té contradiccions que, a ulls dels policies, son molt difícils de justificar.  No obstant això, a ulls de la jutgessa, no hi ha motius suficients per imposar-li cap mesura cautelar.

L'ADN d'una fibra trobada a casa l'Óscar

La Policia Científica de la Guàrdia Civil està intentant extreure l'ADN d'una fibra trobada a casa de l'Óscar. Tenen la sospita que pertany a la jove de Traspinedo. Es tracta d'una prova de vital importància i, si corroboren aquesta teoria, podria ser una prova vinculant per imputar l'Óscar com a presumpte autor de la mort de l'Esther López.