La investigació de la mort violenta de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) està sent molt complicada. Tot i que la Guàrdia Civil ha intentat aconseguir el màxim de proves possibles per demostrar la presumpta autoria de l'Óscar, expliquen que l'anàlisi d'una fibra trobada a casa del sospitós és de vital importància per saber si ell és qui la va matar.

Es tracta d'una fibra de polièster molt petita que van trobar al xalet de l'Óscar. Els investigadors de la Unitat Central Operativa (UCO) tenen la sospita que aquesta mostra pertany a la jaqueta de la jove de 35 anys morta en estranyes circumstàncies en aquest petit poble de 1.000 habitants a prop de Valladolid.

Una fibra trobada a casa de l'Óscar, vital per saber com va morir l'Esther

Aquestes sospites han de ser corroborades per la Policia Científica, però no està sent feina fàcil. Des de l'Institut Armat expliquen que l'anàlisis d'aquesta fibra és "vital" per saber què va passar la nit de 12 de gener, segons informa El Norte de Castilla. En cas que es confirmi que la fibra pertany a la jaqueta d'Esther López de la Rosa, serà una prova clau contra l'Óscar, que s'ha convertit en l'etern sospitós del cas.

Homicidi imprudent amb possible ocultació de cadàver

Tot i la gran quantitat d'indicis que apunten cap a ell, no hi ha cap prova directa que en vinculi amb el cas, que està sent investigat com un homicidi imprudent amb una possible ocultació de cadàver. Fa mesos que va passar a disposició judicial, però està en llibertat sense càrrecs.

La Guàrdia Civil va intervenir el seu mòbil per buscar noves pistes. L'Óscar sabia perfectament que l'estaven espiant i va evitar dir res que el pogués posar en una situació compromesa. De fet, a les últimes converses telefòniques, va intentar distreure els policies insinuant que hi havia terceres persones implicades en la mort de la seva amiga.

Mentides i contradiccions del sospitós de la mort de l'Esther López

No obstant això, aquestes acusacions no se sostenen per enlloc i, a ulls dels investigadors, continua sent el principal sospitós de la mort violenta de la jove de Traspinedo. L'Óscar segueix defensant la seva innocència i la seva versió dels fets, que està plena de dades que no quadren i de contradiccions molt complicades de justificar.

Caldrà esperar a saber els resultats de les anàlisis de la fibra trobada al seu xalet de la urbanització d'El Romeral. En cas que aconsegueixin comprovar que pertany a la jaqueta de l'Esther, es tractaria d'una prova clau que el podria vincular directament amb la misteriosa mort de l'Esther López a Traspinedo.