No ha de ser gens fàcil conduir un tren de Rodalies i veure que a pocs metres davant teu hi ha persones travessant la via. Saber que pots atropellar-los de manera tràgica i que les seves morts quedarien gravades en la teva consciència. Tot per una imprudència de gent que prefereix jugar-se la vida i creuar per on no toca. Aquest és un dels motius que ha portat un maquinista a mostrar la seva indignació públicament en un missatge a través de la megafonia del seu tren. "Una mica de respecte a les morts" va etzibar cridant davant l'atenció de tots els passatgers del comboi. L'àudio ja s'ha fet viral a les xarxes i és molta gent qui ha donat suport a aquest missatge, encara que alguns lamenten les formes.

 

El discurs del maquinista es va produir tot just després d'un nou episodi que podia haver acabat de manera tràgica. Va ser a l'estació de l'R2 Nord de Montcada i Reixac, tal com ha explicat Jordi Manils, un dels passatgers. El tren acabava de fer la seva parada i quan es disposava a arrencar per seguir amb el seu trajecte, no ho va poder fer. Alguns dels usuaris que acabaven de baixar del comboi van travessar les vies per davant del tren com si la cosa no anés amb ells. "Seguim travessant el pas a nivell. Em sembla una falta d'educació i de respecte per a totes aquelles persones que treballem tots els dies", va començar dient el maquinista.

"Senyors viatgers, he tocat el clàxon vuit vegades. Vuit vegades. I segueixen passant per davant del tren. Ara retarda tota la línia R2. Som conscients que anem molt justos de temps? Que no podem estar amb retards constants. Què faig ara? Activo els protocols? Truco a la policia? Parem tot el tren? Què fem? Una mica de respecte a les morts. No costa tant esperar dos minuts a què passi el tren. Quatre persones van morir fa un parell de setmanes. Una mica de respecte, si us plau", va afegir, penjant l'intèrfon amb un fort cop.

Quatre morts quan travessaven les vies a Montmeló

La indignació del maquinista es produeix tot just dues setmanes després que quatre persones morissin atropellades per un tren, tal com ha recordat en el seu discurs. El tràgic succés va tenir lloc la tarda del diumenge 10 de setembre, quan set joves es dirigien a un festival de música al costat del Circuit de Montmeló i van creuar per un lloc no autoritzat, en una corba de difícil visibilitat a menys de 100 metres d'un pas habilitat. Tres d'ells van poder evitar l'impacte del comboi, però els altres quatre, dues noies de Madrid i un noi i una noia de Barcelona, van morir pràcticament a l'acte. Tots ells tenien entre 19 i 22 anys.