Faltaven pocs minuts per dos quarts de nou quan un tren que cobria la ruta entre Barcelona i Vic va sortir d'un dels ponts que cobreix la via de la línia R3 al terme municipal de Montmeló, al Vallès Oriental. De fons, música 'tecno' d'un festival que havia arrencat al migdia en uns descampats a tocar del Circuit de Catalunya i soroll de persones, que anaven i venien del festival. Per causes que encara no s'han aclarit, si bé tot sembla indicar que va ser per tallar el camí i arribar abans al festival, un grup de set joves, molt joves, va travessar la via i el tren els va sorprendre. El resultat, conegut. Quatre morts, dos catalans i dos madrilenys, entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles, tal com va avançar ElCaso.cat.

Tres noies i un noi han mort en un dels accidents per atropellament més greus dels que es recorden a Catalunya, des dels fets, fa més de 13 anys, a Castelldefels. Dues noies de 22 anys, un noi de 21 i una noia de 19 anys és el macabre balanç d’un accident que s’hauria pogut evitar. Durant hores agents de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra van treballar, juntament amb el jutge de guàrdia de Mollet del Vallès, en l’aixecament dels cadàvers dels quatre joves. 

 

Tres van morir a l'acte i un tercer després de no poder ser reanimat, amb una aturada cardiorespiratòria. Amb aquest tràmit, que es va fer feixuc i llarg, per l'estat dels finats, es van poder identificar les quatre víctimes mortals i durant la nit, i també durant aquest matí, els Mossos d'Esquadra estan fent gestions per comunicar a les famílies de les víctimes les defuncions. Fins al moment, no s'ha fet públic el veïnatge de les quatre víctimes mortals.

Un dels ferits va trucar al 112 avisant

Els altres tres membres del grup de set que també eren a la zona, no han resultat ferits, tot i que han hagut de ser atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per atacs d'angoixa després de l'accident. Va ser un dels joves del grup qui va trucar al 112 alertant dels fets. Amb tota la informació que han recollit els Mossos d'Esquadra sobre l'accident, s'ha iniciat una investigació i l'atestat serà entregat al jutjat de guàrdia de Mollet, si bé, ara per ara, tot sembla indicar que els joves travessaven la via per una zona no autoritzada, en una greu imprudència, i van ser sorpresos pel tren.

El comboi va poder aturar-se a uns 100 metres del punt de l'impacte. El conductor també va haver de ser atès pel SEM i en la prova d'alcoholèmia que li van practicar agents de Trànsit dels Mossos, va donar negatiu.

atropellament montmelo
Els joves estaven travessant la via per una zona no autoritzada | ElCaso.cat

El tren que va envestir els joves feia el trajecte entre Barcelona i Vic i portava uns 170 viatgers que no han necessitat atenció sanitària, si bé alguns d’ells van explicar, quan van poder baixar del tren, dues hores després, que havien sentit un fort impacte en la sortida del túnel.

“No sabien on anaven”, segons l’alcalde de Montmeló

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, ha explicat que el grup havia arribat a la localitat en tren i es desplaçava al festival de música 'tecno' DURO Festival, amb una afluència d'entre 15.000 i 16.000 persones. "S'ha organitzat un dispositiu amb un accés delimitat i amb personal informador, i entenem que el grup ha volgut fer drecera per un lloc que no està ni senyalitzat ni il·luminat, creiem que no sabien on anaven, amb la mala sort que ha arribat el tren i se'ls ha endut", ha detallat Rodríguez. 

atropellament montmelo
El lloc per on volien fer drecera | GRS

Tot i que les vies queden protegides per una tanca perimetral al seu pas per la zona d'habitatges, els joves hi han accedit per un punt en què acaba el tancat i on queda només un camí de terra d'uns 50 centímetres d'ample. "No hi ha res a l'altra banda, era un lloc no natural ni imaginable", ha afegit. Rodríguez ho qualifica de la desgràcia més gran que ha passat al municipi en els darrers anys, i creu que hi pot haver una falta de coneixement del terreny. L'Ajuntament de Montmeló ha decretat tres dies de dol a partir d'aquest dilluns per la mort dels quatre joves que ahir al vespre van perdre la vida quan van ser atropellats per un tren de Rodalies de l'R3, segons ha informat el consistori.