Els Mossos d’Esquadra han pogut contactar amb les quatre famílies dels quatre joves que ahir van morir atropellats per un tren de la línia R3 de Rodalies al terme municipal de Montmeló, al Vallès Oriental. Si bé els cadàvers de les tres noies i del noi, d’entre 19 i 22 anys, que van patir l’accident aquest diumenge al vespre es van poder identificar durant la matinada, aclarint-ne els noms i els cognoms i l’edat, no va ser fàcil poder localitzar les famílies. 

Fins a darrera hora d’aquest dilluns a la tarda els Mossos, amb agents de la Policia Nacional com a emissaris, no han pogut contactar amb la darrera família, la d’una de les noies, amb residència a Madrid i que estaven en aquest municipi del Vallès per assistir en un festival de música tecno que se celebrava en uns descampats propers al Circuit de Catalunya. Els Mossos ja havien pogut localitzar i comunicar la defunció a la família d’una altra de les noies veïnes de Madrid. Les famílies de la tercera noia i del noi, de la ciutat de Barcelona, van poder ser localitzades la matinada de diumenge a dilluns.

 

L'accident va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per dos quarts de nou al tram ferroviari de Parets-Granollers-Canovelles quan un comboi de la línia 3 de Rodalies (R3) va atropellar els joves, que pretenien arribar al festival on acudien més de 15.000 persones per un camí de terra, no senyalitzat i que, segons l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, "no era natural ni imaginable" com a accés al recinte dels concerts.

atropellament montmelo
Zona de l'accident, a Montmeló, al Vallès Oriental / GRS

“Els joves no sabien on eren" i van agafar el que creien que era una drecera, que els va portar "amb mala sort" a travessar la zona de vies en un punt sense il·luminació, ha explicat aquest dilluns l’alcalde. El camí que van agafar el grup de set joves que van ser sorpresos pel tren, de menys de 50 centímetres, els va portar a cometre una imprudència fatal.

Investigació policial per aclarir els fets

La investigació d'aquest cas l'ha assumit la Unitat d'Investigació de Mollet sota la direcció del jutjat de guàrdia d'aquesta localitat del Vallès. Quan els serveis d’emergència van arribar al lloc van trobar un dels cossos al mig de la via, a la cua del tren, que feia la ruta entre Barcelona i Vic, a Osona. Els altres cadàvers van ser trobats a uns 50 metres i el tren es va poder aturar a uns 200 metres. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va donar assistència psicològica als supervivents, que van ser aïllats i separats de la zona i entre ells, al maquinista i també als primers intervinents dels cossos d’emergència.