Nova festa rave a Catalunya. Aquest cap de setmana, al voltant de dos quarts de nou del matí de diumenge, els Mossos van ser alertats que hi havia una festa rave il·legal en marxa a tocar de Cervià de Ter, a la comarca del Gironès. La policia va fer primer gestions amb l’ajuntament i els propietaris i quan van confirmar, com se sospitava, que es tractava d’una festa sense permís ni cap mena d’autorització, es va decidir agrupar força i accedir-hi per tancar-la i desallotjar-la. 

Els Mossos entren a la festa

Tot i que fins ara era més habitual encerclar la festa i esperar que els organitzadors se’n cansessin i que marxessin -si arrencava en cap de setmana, marxaven dilluns o dimarts-, en aquesta ocasió els Mossos van accedir a la zona on s’estava celebrant aquesta rave il·legal i van aconseguir aturar la festa. Es va identificar dues persones i es va intervenir el material que feien servir per posar música i evitar que la festa pogués seguir. D’ençà de la intervenció de l’ARRO dels Mossos, es va aturar la música i la trentena de vehicles que hi havia a la zona van anar marxant a poc a poc. 

rave cervià de ter
Imatge del material intervingut per la policia a Cervià de Ter / Cedida

Tot i això, segons ha pogut saber ElCaso.cat, els darrers cotxes no van abandonar l’espai fins passades les cinc de la tarda. Els Mossos d’Esquadra van poder aturar la festa i avançar el tancament de la rave amb l’entrada a l’espai, en un operatiu diferent del que s’havia anat fent els darrers cops, sent més contundent i evitar que aquestes festes, per falta d’oportunitat o de força policial, s’allarguin durant tot el cap de setmana. 

Canvi d’estratègia dels Mossos

Des dels Mossos es vol llençar un missatge i revertir la imatge que es tenia, fins ara, que Catalunya era la plaça perfecta, al sud d’Europa, on celebrar aquest tipus de festes, que fa d’efecte crida a persones vingudes d’altres països propers com Itàlia i França. No ha transcendit la nacionalitat de les dues persones identificades per ser els organitzadors de la festa. 

A més d’aquest canvi d’estratègia en posar punt final les festes raves, des de la direcció dels Mossos també s’ha ordenat augmentar les investigacions de prevenció per evitar que s’arribin a muntar aquestes festes. L’any passat diverses raves van fer posar en alerta la policia catalana. A Sarral, a l’Alt Camp, una festa d’aquest tipus es va allargar durant dies, i a Ivars de Noguera, on es va haver de desallotjar, després també de dies, amb equips de la Brigada Mòbil i de l’ARRO.