El cònsol del Pakistan, Mirza Salman Baig, ha estat destituït del seu càrrec per, presumptament, haver agredit sexualment una treballadora de l'ambaixada, que també l'ha denunciat per assetjament sexual. Segons el testimoni de la víctima, l'assetjament era constant i en una ocasió, la va intentar violar en un hotel de Barcelona. No obstant això, el presumpte assetjador encara no ha estat detingut.

Tal com avança El Periódico, el Ministeri d'Assumptes Exteriors de Pakistan ha fet fora a Salman Baig fruit de les denúncies presentades per la treballadora de l'ambaixada de Barcelona. Concretament, l'acusa d'un delicte d'agressió sexual continuat, un altre d'assetjament sexual amb violència i un tercer d'assetjament sexual en l'àmbit laboral.

Cessat el cònsol del Pakistan de l'ambaixada de Barcelona

La víctima és una dona que treballa a l'ambaixada des del 2019. El gener d'aquest 2022, Salman Baig, que havia estat també cònsol del Pakistan a Austràlia, va començar a treballar a l'ambaixada de Barcelona com a nou cònsol del país asiàtic. Segons el seu testimoni, l'infern va començar quan el presumpte violador la va ascendir a secretaria personal.

La dona, que ha explicat a El Periódico amb tota mena de detalls el malson que va viure durant mesos, assegura que Salman li va demanar que es descarregués Viber, una aplicació que permet xatejar de manera secreta: tots els documents i missatges enviats s'esborren al cap de 24 hores.

Missatges de caràcter sexual i fotos del cònsol despullat

A través d'aquesta aplicació, presumptament, li enviava missatges de caràcter sexual i fotografies d'ell despullat. D'aquestes acusacions no en té proves, ja que si feia captures de pantalla als xats, a ell li sortia una notificació d'alerta.

Salman Baig / Consulado de Pakistan
Salman Baig, el cònsol del Pakistan, ha estat cessat del seu càrrec per, presumptament, violar i assetjar una treballadora de l'ambaixada de Barcelona / Consolat del Pakistan

Però l'assetjament no es quedava només a internet. Segons el seu testimoni, els mesos d'abril i maig l'obligava a quedar-se a l'oficina, li feia proposicions sexuals i comentaris molt inapropiats. Però el pitjor de tot va ser quan, presumptament, li va preparar una emboscada a l'hotel Viladomat de Barcelona. Li va dir que anés a comprovar si tenien una zona habilitada per fumadors i, un cop allà, la va forçar fins que ella va fugir plorant.

Salman Baig diu que totes les acusacions son falses

Segons la versió del presumpte violador i assetjador, les acusacions de la víctima són falses i explica que s'ho ha inventat tot perquè sabia que la volia acomiadar. Caldrà esperar a saber com avança la investigació per veure si es poden demostrar els fets que, per la seva naturalesa, son molt difícils de demostrar judicialment.