El cadàver que va aparèixer sense cap ni mans en una platja de Marbella és el de la dona colombiana de 46 anys que feia dies que estava desapareguda. Eren dues investigacions paral·leles que no tenien cap relació entre si, fins que la seva exparella ha acabat confessant que la va matar, la va esquarterar i la va tirar al mar. Posteriorment, la prova d’ADN ha confirmat oficialment que era la mateixa persona. Es tracta així el cinquè crim masclista de l’any a Espanya.

L’home havia estat detingut per trencar l’ordre d’allunyament

Fins ara les dues investigacions havien anat de forma paral·lela. El passat diumenge, el cadàver d’una dona va aparèixer flotant prop d’una platja de Marbella. Li faltaven el cap i els braços i havia estat oberta en canal, amb un tall a l’abdomen. Per l’estat en què es trobava, el cos portava a l’aigua entre 24 i 36 hores. La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació i va intentar esbrinar qui era la víctima, malgrat que no hi havia peces dentals o empremtes dactilars per identificar-la.

Per la seva banda, la Policia Nacional va detenir el dilluns un home, de 45 anys i nacionalitat colombiana, acusat d’un trencament d’ordre d’allunyament de la seva exparella, qui feia diversos dies que estava desapareguda. Víctima i agressor havien mantingut una relació de cinc mesos que havia acabat el passat mes de novembre. Des d’aleshores, l’havia estat assetjant i ella va posar una denúncia per maltractaments. Malgrat que el jutge va imposar una ordre d’allunyament, ell havia contactat amb ella i l’havia amenaçat, segons va explicar la seva família.

Finalment, l’exparella ha acabat confessant que la va matar, la va esquarterar i la va llençar al mar. Aquest dimecres, s’havia detingut una segona persona implicada en la desaparició. Es tracta d’un amic de l’exparella de la víctima, a qui es vinculava amb la possible desaparició i que hauria portat a la parella en furgoneta fins a l'escenari del crim. Els investigadors han dut a terme una reconstrucció dels fets al punt de la costa de Marbella on hauria llençat el cadàver mutilat. La investigació segueix oberta.