Macabra troballa aquest diumenge, 8 de gener, en una platja de Marbella, a la província de Màlaga. El cadàver d’una persona ha aparegut flotant a les costes del mar Mediterrani. Es tracta del cos sense vida d’una dona a qui li haurien tallat el cap i les mans per evitar que la poguessin identificar. Ha estat un particular qui ha albirat les restes mortals i ha alertat la Policia Nacional, que ha enviat una patrulla a la zona.

Apareix el cadàver d’una dona sense cap i mans en una platja de Marbella

Al voltant de les cinc de la tarda, els clients d’un restaurant de la urbanització Marbesa, a Marbella, han vist el que semblava que era el cos d’una persona flotant a l’aigua prop de la platja de las Cañas. Ràpidament, han trucat al 091, i la Policia Nacional ha enviat una patrulla per comprovar l’avís. Segons ha detallat ABC, la intenció d’aquest grup de persones era llençar-se al mar per rescatar la víctima, pensant que seria alguna persona que s’hauria ofegat, però els policies els han recomanat que no ho fessin perquè hi havia mal temporal.

Quan els agents han arribat al lloc dels fets, la marea ja havia portat el cadàver fins a la riba. Han pogut comprovar aleshores que era el cos d’una dona d’uns 30 anys que havia estat esquarterada. Li havien tallat el cap i les mans i l’havien obert en canal, fent-li un tall a l’abdomen. Els policies han acordonat la platja i han avisat els serveis funeraris, la comitiva judicial i la Guàrdia Civil, que és el cos policial que té les competències al mar.

Per l’estat en què es trobava el cadàver, els investigadors pensen que feia poc temps que estava a l’aigua. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació, que en aquests casos acostuma a ser molt complicada i es pot allargar durant molt temps. Sense cap ni mans no hi ha dents ni empremtes dactilars que permetin identificar la víctima. També es dificulta poder saber les causes de la mort. De moment, el primer pas serà investigar les denúncies per desaparició a la zona per veure si alguna persona coincideix amb les restes mortals que han aparegut.